Bytrappen i Ålesund

Bytrappen i Ålesund er med sine 418 trappetrinn til toppen av byfjellet en opplevelse - for hele familien. På toppen kan man nyte utsikten over Ålesund og besøke Fjellstua for en matbit. Fin natur med stier og veier langs byfjellet. Byparken der trappen starter har en stor lekeplass for barn.

Luftfoto over Ålesund by fra byfjellet Aksla en solfylt dag

dconvertini, CC-BY-SA 3.0

Luftfoto over Ålesund by fra byfjellet Aksla en solfylt dag

dconvertini, CC-BY-SA 3.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Bytrappen til Fjellstua på toppen av byfjellet Aksla er 418 trappetrinn med utsiktspunkter og gode muligheter for å trekke pusten underveis. Dette kan hele familien klare! Bak Fjellstua ligger Aksla utkikkspunkt, fjellets høyeste punkt, midt i et bunkersområde fra 2. vedenskrig.

Fra Fjellstua er det veier og stier inn i et rekreasjonsområde med tilgang til grillhytte og gapahuk ved en av dammene som tidligere sto for vannforsyningen til byen. Man kan fortsette ned til vannet på motsatt side av fjellet fra der man startet, eller snu etter dammene og følge sti og vei tilbake til utgangspunktet. Eller velge det enkleste: gå trappene ned igjen!

Bytrappen starter i Byparken, et stort grøntområde i sentrum av Ålesund. I utkanten av parken er det en stor lekeplass for barna.

Lenger inn i parken står en statue av vikinghøvdingen Gange-Rolv som grunnla Normandie i 911. Sagnet vil ha det til at han kom fra øya Vigra ved Ålesund, men ikke alle historikere er enige ...

Det er også en bauta til ære for den tyske keiseren Wilhelm II, satt opp i 1910 og en gate i byen med hans navn. Ålesunds store velgjører etter den store bybrannen i 1904 og grunnen til at Ålesund er kjent som Jugendstil-byen.

To interessante personligheter som barna sikkert vil høre mer om ...

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Åpent hele døgnet, hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Bytrappen i Ålesund

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Ålesund