Atlanterhavsparken Ålesund

Atlanterhavsparken Ålesund er et "must" for alle som besøker byen. Innendørs kan man oppleve alle fisk og bunndyr som finnes langs kysten mot Atlanterhavet, og utendørs kan man se Europas største anlegg for sel, og otere og Humboltpingviner. Nytt og moderne vitensenter med havet som fokus.

Luftfoto av Atlanterhavsparken i Ålesund, et stort anlegg på en odde med flere bygninger, utendørs akvarium og stor parkeringsplass

GangerRolf, CC-BY-SA 3.0

Sel som kikker ut gjennom glassrute mot lys grønn bakgrunn

Illustrasjonsbilde

Luftfoto av Atlanterhavsparken i Ålesund, et stort anlegg på en odde med flere bygninger, utendørs akvarium og stor parkeringsplass

GangerRolf, CC-BY-SA 3.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

I akvariene kan man oppleve alle fisk og bunndyr som finnes langs kysten mot Atlanterhavet. Utendørs kan man se Europas største anlegg for sel, og otere og Humboltpingviner. I vitensenteret lærer man om havet på nye og spennende måter. Kafé og museumsbutikk. Parken er et "must" for alle familier som bor eller er på besøk i Ålesund!

Se dagens program på Atlanterhavsparken Ålesund.

Akvarieopplevelsene omfatter 11 større landskapsakvarier, to aktivitetsbassenger, Atlanterhavstanken, og flere mindre akvarier, som til sammen gir et representativt utsnitt av livet under vann langs Norskekysten, og i det nordlige Atlanterhavet. I Atlanterhavstanken, Norges største akvarium, finnes alle store kaldtvannsfisker fra havområdet utenfor.

I Vitensenteret kan besøkende lære om havet på nye spennende måter. Utstillingene inviterer til utforsking av naturvitenskapens utrolige verden med havet som fokus. Interaktive stasjoner med aktiviteter og eksperimenter som visuelt formidler viten om livet i havet, og aktiviteter knyttet til det, som fiskeri, transport og eksport.

Uteområdet domineres av Selbukta, Europas største selanlegg, med en flokk av steinkobber, mens Oterøya bebos av noen livlige, ja nettopp, otere. Humboltpingvinene er en truet pingvinart, og bestanden på Atlanterhavsparken er med i et europeisk avlsprosjekt.

Det er flere tilrettelagte aktiviteter for barn: inne er det et "ta og føle på" kar med sjøstjerner, krabber med mer, og et annet dypere kar fylt med strandkrabber og med krabbefiske-utstyr. Utendørs er det en stor "elvelabyrint" med smale kanaler som barna kan stenge av og dermed endre vannføringen. Det er også en stor sandgrop med spader som de aller minste kan tumle rundt i.

Atlanterhavsparken er et av Nordens største saltvannsakvarier og en av de ledende turist-attraksjonene på Nordvestlandet. Parken har mer enn 140.000 besøkende om året. Daglig aktivitetsprogram med mating av fisker og dyr mm. Det er også fine fiske-plasser, turstier og badeplasser.

Barn under 3 år gratis
Barn (3-15 år) kr 100
Voksen kr 225

Salg av årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

2/1 - 31/5: alle dager 10:00-16:00

1/6 - 31/8: alle dager 09.00-17:00

1/9 - 31/12: alle dager 10:00-16:00

Stengt 1/1, 17/5, 24 - 25/12 og 31/12

Endrede åpningstider i romjulen

Se parkens hjemmeside for fóringstider. I sommersesongen er det en rekke fóringer, resten av året er fóring av oter, sel og pingviner åpent for publikum

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Atlanterhavsparken Ålesund

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Ålesund