Visnes gruveområde og museum

Visnes kobberverk var på slutten av 1800-tallet det største og mest moderne i Europa. Det var fra denne gruven kopperet til Frihetsgudinnen i New York kom fra, og en mindre kopi av statuen står like ved hagen. I dag er gruveområdet et stort friluftsområde med mange minnesmerker fra driften, og et museum.

Publikumsområdet omfatter gamlegruva, som er 730 meter dyp, restene etter smeltehytta ytterst ved sjøen, museumsbygningen, to arbeiderboliger, gruvekafeen i administrasjonsbygningen, og "Fransahagen". "Fransahagen" er en parklignende hage som en fransk direktør for gruven fikk anlagt med tur- og ridestier.

Gruvelekeplassen i hagen er populær blant barna! Ikke minst zip-linen som går noen 10-talls meter mellom start- og stoppstedene. Utforsk området og finn ut mer om historien med rebusen "Eventyrjakten". Det tar ca 1 time å følge rebusen. Inne i museet kan barn hogge seg steiner i Litlaortå.

Museet har utstillinger som presenterer den fantastiske gruvehistorien. Visnes gruver, eller Vigsnes som det opprinnelig het, var i mange år et av landets rikeste samfunn. På det meste jobbet 750 mann i gruven mens hele samfunnet bygget opp omkring gruven talte nesten 3000 mennesker. Det var skole, sykehus og ordenspolitiVisnes er også et av mange steder langs kysten der tyskerne hadde poster og kanonstillinger under 2. verdenskrig. Rester etter stillingene kan ses flere steder.

Arrangementer hos Visnes gruveområde og museum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.