Trollstien ved Steinkjer

Trollstien opp til Oftenåsen ved Steinkjer er en barnevennlig turløype, som voktes av 60-70 eventyrfigurer i tre, plassert langs stien. Oftenåsen er Steinkjers høyeste fjell med sine 336 meter over havet. På toppen ligger Peilehytta, som normalt har servering på søndager. Der står også "verdens største" hagestol, 4,75 meter høy og med en vekt på 2 tonn! Stolen hedrer to lokale arbeidere for å utbedre turstier i nærområdet. Fra toppen er det en fantastisk utsikt over Steinkjer og fjorden.

Et par hundre meter fra Peilehytta ligger en sendemast, som har vært et synlig mål for turgåere. Foran tårnet er det satt opp et panoramastativ med bilder av utsikten, og med informasjon om hva man ser. Det er også satt ut benker og bord.

Trollstien krever ingen spesielle ferdigheter. selv om den er forholdsvis bratt så er den ikke lenger enn 2,2 kilometer. En litt lengre og slakere sti på 2,6 kilometer er Ainnerveien som går på fjellets bakside, og med samme start- og stopp-sted. Ca 5 minutters gange fra Peilehytta, langs Ainnerveien, ligger en gruvegang som går 10 meter på skrå ned i fjellet. Det er restene etter sølvgruva ved Borgmyra. Ved gruven står en plakat med informasjon om gruven

Arrangementer hos Trollstien ved Steinkjer

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.