Mokk Gård

Mokk Gård tilbyr guidede turer i kalksteingrotter, og til nedlagte kobbergruver fra 1700-tallet. I Jettegrytegrotta følger deltakerne et bekkefar over to hundre meter innover i fjellet, og opplever dryppstein, jettegryter, farger og former. Turen til restene av kobbergruvene kan gjøres på egen hånd eller som guidet tur for grupper.

Nærbilde av fjellvegg med rift og utspring og noen grønne planter og en åpning inn i fjellet helt til høyre i bildet

Illustrasjonsbilde

Nærbilde av fjellvegg med rift og utspring og noen grønne planter og en åpning inn i fjellet helt til høyre i bildet

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Gården tilbyr guidede turer i kalksteingrotter, og til nedlagte kobbergruver fra 1700-tallet. I Jettegrytegrotta følger deltakerne et bekkefar over to hundre meter innover i fjellet, og opplever dryppstein, jettegryter, farger og former. Ute av grotten går turen langs et elveløp til neste grotte, med en 17 meter høy foss som inne i en fjellhall styrter ned i den underjordiske innsjøen. Fjellhallen er kun tilgjengelig ved liten vannføring, alternativt kan man se fossen ovenfra. Turen til restene av kobbergruvene kan gjøres på egen hånd eller som guidet tur for grupper. Det er ca 2 kilometer med jevn stigning fra gården til gruvefjellet.

Fra gården er det 14 kilometer på snaufjellet til Norges Midtpunkt, beliggende i Steinkjer kommune og fastsatt av Statens Kartverk. Gården tilbyr bondegårdsferie på forespørsel.

Grottevandring med guide og utstyr: kr 725 per person, minimumspris pr tur kr 3500

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Sesong: juni - september. Turer etter avtale hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Mokk Gård

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Steinkjer