Egge museum

Egge museum er et familievennlig museum i Steinkjer, Trøndelag. Friluftsmuseet består av et gårdstun, seter, skogsstue og husmannsplass fra hovedsaklig 1800-tallet. Mange av husa kan besøkes i åpningstiden. I sommersesongen er det mange dyr her: sauer, høner, kaniner, hester og griser. Barna kan bli med på mating av dyra i helgene. Tunet har også kiosk og store områder for lek. Tunets Gråtasstraktor er alltid populær blant de minste. Gjennom sommeren er det flere aktivitetsdager som annonseres på hjemmeside og facebook.

Se arrangementer på Egge museum.

I hovedbygget finner du resepsjon og en kafé med god atmosfære. Hovedbygget er tilrettelagt med heis for barnevogner og rullestol. Her er det også flere utstillinger. I underetasjen finnes utstillinga TRAKTOR, en landbruksutstilling med fokus på traktorens betydning for utviklinga av landbruket. Her har barna et eget lekeområde med trøtraktorer og annet morsomt. Et eldorado for alle traktorfrelste!

I andre etasje finner du utstillinga «Gamle Steinkjer- Portretter av en by». Besøkende kan spasere langs en bygate med verksteder og butikker fra første halvdel av 1900-tallet. Utstillinga har nostalgigaranti! I den lille kramboden er barna sjefen. På med forkle og sett i gang leken! Museet har også flere mindre utstillinger gjennom sommeren.

I tillegg til friluftsmuseet og hovedbygget strekker også museets område seg mye lenger. På Eggevammen finner vi restene etter gamle Egge gård. Her står bare to bygninger igjen: stabburet og låven, men utsikten og hagen nedenfor er verdt et besøk. Egge var også høvdingsete i vikingtida, og gravhaugene ligger som perler på en snor langs hele Eggevammen. Ønsker du å gå en fin, liten tur, kan en tur langs Sigridstien anbefales. Stien er oppkalt etter vikingkvinnen Sigrid på Egge, omtalt i sagalitteraturen. Stien kan følges fra Egge gård og ned til museet. Museet har også turstier nedenfor museet, inn i Eggeskogen via gårdsdammen.

Vil du besøke museet utenom sommersesong? Det er sauer og høner på tunet hele året, kom gjerne og hils på dem! Hovedbygget er åpent i skoleferier og enkelte andre dager som annonseres. 

Arrangementer hos Egge museum

11:00
03
Dec
2023

Advent - tradisjonsrikt førjulsarrangement

Museets store førjulsarrangement med mye musikk, pepperkake-baking, flatbrød- og smultringbakst, juleverksted, nissebesøk og mye, mye annet. Se Vis arrangement for mer info nærmere arrangementet.