Egge museum

Egge museum er et familievennlig museum i Steinkjer, Trøndelag. Friluftsmuseet består av et gårdstun, seter, skogsstue og husmannsplass fra hovedsaklig 1800-tallet. Mange av husa kan besøkes i åpningstiden. I sommersesongen er det mange dyr her: sauer, høner, kaniner, hester og griser.

Arrangement på Egge museum med mange mennesker ute på gresset og gråtass traktoren i forgrunnen

Egge museum

Geiter med store horn i en innhegning, og barn og voksne som står rundt og ser på dem

Egge museum

En gutt og en jente på en vippe laget av en tykk tømmerstokk

Egge museum

Arrangement på Egge museum med mange mennesker ute på gresset og gråtass traktoren i forgrunnen

Egge museum

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Egge museum er et familievennlig museum i Steinkjer, Trøndelag. Friluftsmuseet består av et gårdstun, seter, skogsstue og husmannsplass fra hovedsaklig 1800-tallet. Mange av husa kan besøkes i åpningstiden. I sommersesongen er det mange dyr her: sauer, høner, kaniner, hester og griser. Barna kan bli med på mating av dyra i helgene. Tunet har også kiosk og store områder for lek. Tunets Gråtasstraktor er alltid populær blant de minste. Gjennom sommeren er det flere aktivitetsdager som annonseres på hjemmeside og facebook.

Se arrangementer på Egge museum.

I hovedbygget finner du resepsjon og en kafé med god atmosfære. Hovedbygget er tilrettelagt med heis for barnevogner og rullestol. Her er det også flere utstillinger. I underetasjen finnes utstillinga TRAKTOR, en landbruksutstilling med fokus på traktorens betydning for utviklinga av landbruket. Her har barna et eget lekeområde med trøtraktorer og annet morsomt. Et eldorado for alle traktorfrelste!

I andre etasje finner du utstillinga «Gamle Steinkjer- Portretter av en by». Besøkende kan spasere langs en bygate med verksteder og butikker fra første halvdel av 1900-tallet. Utstillinga har nostalgigaranti! I den lille kramboden er barna sjefen. På med forkle og sett i gang leken! Museet har også flere mindre utstillinger gjennom sommeren.

I tillegg til friluftsmuseet og hovedbygget strekker også museets område seg mye lenger. På Eggevammen finner vi restene etter gamle Egge gård. Her står bare to bygninger igjen: stabburet og låven, men utsikten og hagen nedenfor er verdt et besøk. Egge var også høvdingsete i vikingtida, og gravhaugene ligger som perler på en snor langs hele Eggevammen. Ønsker du å gå en fin, liten tur, kan en tur langs Sigridstien anbefales. Stien er oppkalt etter vikingkvinnen Sigrid på Egge, omtalt i sagalitteraturen. Stien kan følges fra Egge gård og ned til museet. Museet har også turstier nedenfor museet, inn i Eggeskogen via gårdsdammen.

Vil du besøke museet utenom sommersesong? Det er sauer og høner på tunet hele året, kom gjerne og hils på dem! Hovedbygget er åpent i skoleferier og enkelte andre dager som annonseres. 

Barn/ungdom under 18 år gratis, voksen kr 80

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Friluftsmuseet:
Sommersesong 18/6 - 6/8: tirsdag til søndag kl 11.00-15.00

Åpent for advent-arrangement første søndag i desember

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Egge museum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Steinkjer