Marinemuseet i Horten

Marinemuseet i Horten er et av verdens eldste marinemuseer, og med sine mange gjenstander og fartøysmodeller er det fasinerende for alle aldre. Leke- og aktivitetsrom i museet. To tidligere marinefartøy utenfor museet kan besøkes i museets åpningstid.

Glimt inn i utstillingen i 2. etasje på Marinemuseet i Horten, montere i lange rekker og gjenstander

BarnasNorge.no

To gullfargede gallionsfigurer, bilder, og montre i Marinemuseet i Horten

BarnasNorge.no

Barnerommet på Marinemuseet i Horten, en lang plate med mange stoler og tegneutstyr

BarnasNorge.no

Glimt inn i utstillingen i 2. etasje på Marinemuseet i Horten, montere i lange rekker og gjenstander

BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet er et av verdens eldste marinemuseer, og har en stor samling gjenstander, herunder 150 fartøysmodeller fra gammel til ny tid. Utstillingene dekker blant annet storhetstiden til den dansk-norske marine, kanonbåtkrigen 1807–1814, oppbygningen av en egen norsk marine etter 1814, unionsoppløsningen i 1905 og utviklingen før, under og etter de to verdenskrigene. Det er så mye å se på at med mindre man har betenkeligheter med et museum som fremstiller krigshistorie og krigsmateriell, anbefales museet for alle aldre!

Utstillingene er fordelt på to etasjer. I den mindre første etasjen er det primært tyngre og større objekter som torpedoer, miner, missiler, kanoner mm. Det er også en egen utstilling om sjøhelten Tordenskiold, og en modell av den gamle hovedbasen på Fredriskvern (fra 1750). Det er museets langsiktige plan at avdelingen skal omformes til kun å dekke tiden før år 1800. 

Annen etasje begynner med "Den gamle avdeling", som er det rommet museet flyttet inn i i 1864, da bygningen var ny. De andre avdelingene på den store utstillingsflaten er 1905-avdelingen, Klinck-avdelingen, Kongeavdelingen, Krigsavdelingen, Horten-avdelingen, Fartøyspresentasjonene, Fagavdelingene, Skole-avdelingen, Kystvaktavdelingen, Kald krig, og Dagens sjøforsvar - innsatsforsvaret. Det er også et eget tegne- og aktivitetsrom for barn som nok også skal vekke nysgjerrigheten og få tiden til å gå!

Utenfor museet ligger undervannsbåten "Utstein", som var i aktiv tjeneste til 1990. Fartøyet er normalt åpent for publikum i museets åpningstid. Det samme gjelder KNM Blink, en norskbygget MTB av Storm-klassen, som ble utfaset fra 1990-tallet. Den ligger i flytedokken bak museet.

Museet ligger på Karljohansvern, marineverftet og det tidligere hovedkvarteret for marinen, som begge ble etablert i 1818. På uteområdet er det satt opp en rekke informasjonsplakater om marinens historie, og de dramatiske månedene i 1814.

Barn under 18 år gratis
Voksen kr 100

Fellesbillett for museene på Karljohansvern (Marinemuseet, KNM Narvik og Preus Museum):
Voksen (dagsbillett) kr 200
Familie kr 300

Salg av årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Onsdag til fredag: 11:00-15:00

Lørdag og søndag: 11:00-16:00

Sommeråpent 1/6 - 31/8:
Alle dager 11:00-16:00

Skolenes vinter- (uke 8) og høstferie (uke 41):

Mandag til fredag 11:00-15:00

Søndag 12:00-16:00

Stengt 1-9/1, påsken fra og med mandag til og med mandag 2. påskedag, 1. pinsedag, 1/5, 17/5, 18-31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Marinemuseet i Horten

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Horten