Litteraturhuset Fredrikstad

Litteraturhuset Fredrikstad er blant Norges største litteraturhus. En av oppgavene er "å vekke leselyst og nysgjerrighet blant barn og unge", blant annet for å styrke barnas språkutvikling. Litteraturhuset står for ca 300 egenproduserte arrangementer årlig, hvor over halvparten er rettet mot barn og unge. Arrangementer for barn og unge er populære og kan raskt bli fulltegnet.

S alle arrangementer på Litteraturhuset Fredrikstad.

Arrangementene foregår i en av husets fire saler: Egalia med plass til 320 personer, Thygesen med plass til 120 personer, Ruffen med plass til 60 personer, og Savoy terrasse / Hagerups Hage / takterrassen med plass til 100 personer. Mindre arrangementer og møter kan også foregå i Joker bar.

Litteraturhuset Fredrikstad er samarbeidspartner i prosjektet "Bokstart Fredrikstad", som deler ut gratis bøker og informasjonsmateriell om språkutviklingen hos de minste barna (0-3 år) til foreldrene. Målet med prosjektet er å få flere til å forstå verdien av å lese for barn fra de er helt små.

Arrangementer hos Litteraturhuset Fredrikstad

12:00
24
Sep
2023

Familiesøndag med Victor Sotberg og Odin Helgheim

Presentasjon av boka til de to forfatterne, "Edelmot!", på en ny og spennende måte! Kl 12.00 og 15.00.

12:00
12
Oct
2023

Bokstart Fredrikstad: Pappadag på Babykino

Sylwia Stasiak forteller pappaene om viktigheten av å lese for de minste. Det blir også en liten lesestund før filmen begynner. Filmen "Expendables 4" kr 50. Drop-in, ingen påmelding.

12:00
15
Oct
2023

Familiesøndag: irkusforestilling

“Wow!” er en nonverbal, musisk og teknisk virtuos klovneforestilling for barn og familier, med sirkuskunster, akkordeon og lek. Forestillingen munner ut i en nonverbal invitasjon til publikum om å komme opp på scenen og leke med klovnene.