Litteraturhuset Fredrikstad

Litteraturhuset Fredrikstad er blant Norges største litteraturhus. En av oppgavene er "å vekke leselyst og nysgjerrighet blant barn og unge", blant annet for å styrke barnas språkutvikling. Litteraturhuset står for ca 300 egenproduserte arrangementer årlig, hvor over halvparten er rettet mot barn og unge. Arrangementer for barn og unge er populære og kan raskt bli fulltegnet.

Arrangementene foregår i en av husets fire saler: Egalia med plass til 320 personer, Thygesen med plass til 120 personer, Ruffen med plass til 60 personer, og Savoy terrasse / Hagerups Hage / takterrassen med plass til 100 personer. Mindre arrangementer og møter kan også foregå i Joker bar.

Litteraturhuset Fredrikstad er samarbeidspartner i prosjektet "Bokstart Fredrikstad", som deler ut gratis bøker og informasjonsmateriell om språkutviklingen hos de minste barna (0-3 år) til foreldrene. Målet med prosjektet er å få flere til å forstå verdien av å lese for barn fra de er helt små.

Arrangementer hos Litteraturhuset Fredrikstad

11:00
14
Apr
2023

Bokstart Fredrikstad: fortellerstund med Sylwia

Sylwia lager magiske samlinger fylt av fortellinger, musikk og dans. Passer for barn 1-6 år, men alle er velkommen. Fortellerstunden foregår på Litteraturhuset, men det er oppmøte på Treffpunktet åpen barnehage, Nygaardsgata 17C, åpen kl 09.00-14.00.

12:00
23
Apr
2023

Familiesøndag: "Bukkene Bruse på Badeland"

Bjørn F. Rørvik leser fra boken sin "Bukkene Bruse på Badeland" som er den mest solgte barneboken i Norge.

11:00
25
Apr
2023

Bokstart Fredrikstad: fortellerstund med Sylwia

Sylwia lager magiske samlinger fylt av fortellinger, musikk og dans. Passer for barn 1-6 år, men alle er velkommen. Fortellerstunden foregår på Fredrikstad bibliotek, men det er oppmøte på Treffpunktet åpen barnehage, Nygaardsgata 17C, åpen kl 09.00-14.00.