Fredrikstad museum og Gamlebyen

Gamlebyen i Fredrikstad er et populært utfartssted, og er på samme tid et nåtidig og historisk område, med butikker, gallerier mm. kombinert med bygninger og andre synlige minnesmerker etter fortidens forsvarsverk. Gamlebyen regnes for å være den best bevarte festningsbyen i Norden. Barnas Gamleby er et nyere påfunn....

Gamlebyen var det opprinnelig Fredrikstad, godt beskyttet av Fredrikstad festning. Festningen, anlagt 1663-1666, er fortsatt godt synlig. Forsvarsbygg har laget en løype rundt festningsanlegget med voller, vollgraver, murer og porter, og forbi noen av bygningene inne i byen, 16 severdige steder i alt. Løypekart fås hos Turistkontoret i Gamlebyen. Flere av postene har informasjonstavler med QR koder får nedlastning av informasjon.

Barnas Gamleby er en stor lekeplass, og geiter og høner ved siden av plassen. Det er også en modelljernbane, en av de største i Norge, som har Gamlebyen i miniatyr som et av landskapene togene kjører gjennom. Fredrikstad Museum ligger i Tøihuset, som en gang var Norges største bygning på én grunnflate. I museet fortelles historien om Gamlebyen på en morsom måte, veldig morsom i henhold til museet selv! Rett utenfor Gamlebyen ligger Aktivitetsbyen med blant annet en minigolfbane med miniatyrhus av husene i Gamlebyen.

For mange familier kan det være nok bare å gå rundt og ta til seg alle inntrykkene fra det som skjer på området, og områdets utforming i seg selv.

Arrangementer hos Fredrikstad museum og Gamlebyen

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.