Lillehammer Kunstmuseum

Museet har store temporære utstillinger som spenner fra samtidskunst med ulike installasjoner, og nye spennende kunstnere, til mer klassiske verker, ofte fra museets egne samlinger. Sistnevnte kan være utstillinger for å illustrere utviklingen over en periode, eller presentere verker av kjente kunstnere. Et spennende museum for barna, så vel innvendig i utstillingene som utvendig. Museumsbygget, Kometen fra 2013, er en av Lillehammers mest fotograferte fasader. Bygget består av to enheter som bindes sammen av en kunsthage. I hagen er det vannfall og basseng.

Eget barneverkstedet med en tegnestasjon med blyanter og ark, som er tilgjengelig alle dager i museets åpningstid. Alle søndager utenom skolenes sommerferie er verkstedet bemannet med ansatte fra museet kl 12.00-15.30. Da males, klippes og limes det inspirert av aktuelle utstillinger og kommende høytider. Barn under 4 år må være sammen med en voksen.

Se programmet for Lillehammer Kunstmuseum.

Kunstporten er en digital formidlingsguide for mobiltelefoner og nettbrett. Den skal gjøre det mer interessant for barn og unge å gå rundt i utstillingene. Kunstporten kan lastes ned i to versjoner. Den ene er beregnet på barnefamilier med barn i alderen 5-9 år, typisk "let og finn" oppgaver, mens den andre er beregnet på ungdom i videregående skole.

13/5 - 27/8 2023 vises utstillingen "Det eventyrlige - mellom myte og virkelighet", med blant verker av Theodor Kittelsen, John Bauer, Elsa Beskow og Tove Jansson. De har alle bidratt til å skape eventyr, og pirre vår fantasi om mystikken i naturen.

Familier som ønsker å kombinere kunstopplevelser med en rundtur i Lillehammer, kan begi seg ut i Kunstløypa. Den tar dere med til motivene som inspirerte kunstnerne, da byen på slutten av 1800-tallet var et yndet sted for norske kunstnere. Det er 24 skilt plassert forskjellige steder i, og litt utenfor, sentrum av Lillehammer. Kart pver byen og postene får man i museumsbutikkene på Lillehammer Kunstmuseum og Maihaugen. Man kan også finne skiltene med mobilen.

Arrangementer hos Lillehammer Kunstmuseum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.