Lillehammer Kunstmuseum

Lillehammer Kunstmuseum gir familier med barn mulighet for å engasjere seg i kunsten på en morsom og interaktiv måte. Åpent tegneverksted i åpningstiden, søndager er verkstedet bemannet med en av museets ansatte.

 Barneverksted og familieaktiviteter på Lillehammer Kunstmuseum

"Lillehammer Kunstmuseum" is licensed under CC BY 4.0

 Barneverksted og familieaktiviteter på Lillehammer Kunstmuseum

"Lillehammer Kunstmuseum" is licensed under CC BY 4.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet gir familier med barn mulighet for å engasjere seg i kunsten på en morsom og interaktiv måte. Åpent tegneverksted i åpningstiden, søndager er verkstedet bemannet med en av museets ansatte. Da males, klippes og limes det inspirert av aktuelle utstillinger og kommende høytider. En temporær utstilling, "Hilmar Fredriksen. Øye-blikk" tar barn med på spennende kunstopplevelser. Utstillingen står til 3/3-2024.

Se programmet for Lillehammer Kunstmuseum.

Kunstporten er en digital formidlingsapp for mobiltelefoner og nettbrett som kan lastes ned i to versjoner, den ene med "let og finn" oppgaver i utstillingene for barn 5-9 år, den andre for ungdom. Appen gjør det mer spennende for barna å gå rundt i utstillingene.

Kunstmuseet har skiftende utstillinger som spenner fra samtidskunst med ulike installasjoner, og nye spennende kunstnere, til mer klassiske verker, ofte fra museets egne samlinger. Sistnevnte kan være utstillinger for å illustrere utviklingen over en periode, eller presentere verker av kjente kunstnere. Museumsbygget, Kometen, fra 2013, er en av Lillehammers mest fotograferte fasader. Bygget består av to enheter som bindes sammen av en kunsthage med vannfall og basseng.

Kunstløypa er en fin måte å kombinere kunstopplevelser med frisk luft og naturene rundt Lillehammer. Løypa passerer flere motiver som inspirerte kunstnerne på slutten av 1800-tallet, da byen var et yndet sted for norske kunstnere. Det er 24 skilt plassert forskjellige steder i, og litt utenfor, sentrum. Kunstløype-kartet får man i museumsbutikkene på Lillehammer Kunstmuseum og Maihaugen. Man kan også finne skiltene med mobilen.

Dagsbillett:
Barn under 6 år gratis
Barn/ung/ung voksen (6-25 år) kr 65
Voksen kr 150

Familierabatt: voksne i følge med barn betaler kun for ett barn (inntil tre ekstra gratis).

Salg av årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

2/1 - 31/5: tirsdag til søndag 11:00-16:00

1/6 - 31/8: alle dager 10:00-17:00

1/9 - 31/12: tirsdag til søndag 11:00-16:00

Søndagsverksted for familier/barn 12:00-15:30

Stengt 1/1, 1/5 og 17/5, 24 - 25/12 og 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Lillehammer Kunstmuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Lillehammer