Hunderfossen Eventyrpark

Sommerparken er åpen fra mai til september, og noen dager i skolenes høstferie i oktober, mens Vinterparken er åpen i perioden omkring skolenes vinterferie i februar. Parken er inndelt i alderstilpassede områder med over 60 attraksjoner/ aktiviteter om sommeren. Et gjennomgående tema er norske eventyr, og familieparken omtaler seg derfor som eventyrparken. Om sommeren kan besøkende oppleve to forskjellige forestillinger, som spilles alle dager på Kongsgården.

Se alle attraksjoner i Hunderfossen Eventyrpark.

Småbarnsområdet i familieparken har over 20 aktivitetstilbud tilpasset de minste: vann, eventyr, lekeplass, traktor- og bilbane, film i 4D, energisenteret med forskjellige temaer (Familieparkens eget "vitensenter" på 1800 m2), mekanisk teater mm. Det er også et lekehus med farger, musikk og myke former der ingenting står stille (maksimum 120 cm).

For de litt større og store barna er det flere vovede og fartsfylte aktiviteter: Trollfallet - og prinsessen i tårnet, familierafting i frådende elvestryk, gokart (over 140 cm), radiostyrte biler, "Il Tempo Extra Gigante", en berg- og dalbane, hvor man sitter i en 14 seters spesialutgave av Reodor Felgens berømte racerbil, Eventyrskipet høyt til værs, lastebilbane mm.

Eget lekehus for "småtroll" med farger, musikk, myke former og et hus der ingenting står stille (maksimum 120 cm). Utvalgte kvelder i juli og august er det Trollnatt (egen billett). Da tar trollene over og lager skikkelig trollfest! Familieforestilling på amfiscenen, huldre-spill, troll-lek og moro.

Innerst i Sommerparken ligger et badeområde med bassenger med vannleker og hinderbane, og basseng for de aller minste med dybde 30 cm. Solsenger til utlån og spisested ved bassengkanten.

Nærmeste nabo til parken er Barnas Gård Hunderfossen med over 20 dyreslag som gjerne vil koses med og mates, og Hunderfossen Høydepark (over 130 cm). Familieparkens gjester har i åpningstiden adgang til høydeparken mot en tilleggsbillett.

I Vinterparken er et begrenset antall aktiviteter i drift, men det er allikevel mye å se og gjøre. I Ivo Caprinos Eventyrgrotte og Eventyrslottet er det troll og eventyr. Skumle troll er det også i Trollfallet (minimum 120 cm), i tillegg til solid killing i magen. Spesielt for Vinterparken er en imponerende iskatedral, et snøhotell, snørafting, snøsnurr, sparker, hest og sledeturer, og barnesnøscootere (120-150 cm). Hver kveld er det stort fyrverkeri kl 20.30, til akkompagnement av Edvard Griegs "Dovregubbens hall".

Hunderfossen Familiepark ved Lillehammer er en av Norges største forlystelsesparker, med over 250.000 besøkende hvert år.

Arrangementer hos Hunderfossen Eventyrpark

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.