Lågdalsmuseet

Friluftsmuseet består av 32 antikvariske bygninger på gamle Glitre gårds verneverdige løkkeområde. Bygningene er konsentrert om fire tun satt sammen av bygninger fra Flesberg, Rollag, Nore og Uvdal og Sandsvær. Numedalstuna har flere rosemalte stuer, og en tingstue, hvor tre generasjoner Røyslandslensmenn befestet maktposisjonen sin i Uvdal på 1700-tallet.

I den rekonstruerte Kongsberggata ligger en bergmannsstue, våpenarbeiderbolig, klokkergård, skolestue og en velfylt krambu. Til samlingen hører også Norges eneste tårnlåve, et viktig minne fra den gang bergmanns-familiene drev byjordbruk. I sommersesongen beiter telemarksfé og geiter med killinger på løkkene. Stort lekeområde med flere installasjoner. Museumsbutikk og kafé.

Glitre gård er Kongsbergs best bevarte berg-embetsmannshjem. Gården er innredet med staselige interiører etter flere viktige personer fra byen. Det er også flere utstillinger, blant annet folkekunst, hjemmefrontmuseum, og landets eneste spesialmuseum for briller og optikk. Det er faste utstillinger og årlige sommerutstillinger. Museet ligger kun fem minutters gange fra Kongsberg sentrum.

Arrangementer hos Lågdalsmuseet

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.