Hvalfangstmuseet i Sandefjord

Hvalfangst - den første oljealderen! Museets hovedfokus er 1900-tallets storhvalfangst i Antarktis. Zoologisk utstilling med utstoppede dyr fra polare områder og blåhvalen under taket, er barnas favoritt.

 To barn som klemmer en person forkledd som hval på Hvalfangstmuseet

Bilde: Hvalfangstmuseet

 Montere med dyr fra antarktiske strøk på Hvalfangstmuseet

Bilde: Hvalfangtsmuseet

 Måke i snor under taket på Hvalfangstmuseet

Bilde: Hvalfangtsmuseet

 To barn som klemmer en person forkledd som hval på Hvalfangstmuseet

Bilde: Hvalfangstmuseet

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Hvalfangtsmuseet forteller om utviklingen fra urbefolkningens fangstmetoder til hvalfangstindustriens storhet i forrige århundre. Sandefjord var sentrum i denne utviklingen, og det betød også en voldsom økonomisk oppgangsperiode i byen. Museet har mange utstoppede dyr og fugler fra polare strøk, og utstillinger som setter fokus på temaer som forvaltning av hvalen som en av havets ressurser, og miljøkonsekvensene av hvalfangsten. Kafé.

Se arrangementer på Hvalfangstmuseet i Sandefjord.

Hovedutstillingen er kalt "Vi var ute etter hval". Den fokuserer på temaer innen hvalfangsthistorien som tidligere har vært lite belyst. Som norske oppdagelser og tilstedeværelse i Antarktis, kulturelle møter, menneskeverd, familieliv og kjønnsroller. Museet viser også mange fotografier fra hvalfangerbasene, med hovedvekt på Syd-Georgia i Antarktis. Norske redere og fangstmenn var viktige pådrivere for den moderne hvalfangsten, mange med utgangspunkt i Sandefjord. Store rikdommer ble skapt.

Zoologisk avdeling med blåhvalen i taket, og alle de andre dyrene, er barnas favorittavdeling! Ta med tegneblokk, hval er morsomt å tegne! Fra tid til annen blir tegningene stilt ut i museet. I glassmonterne på galleriet kan besøkende se mange gjenstander forbundet med hvalfangst, blant annet hvalfostre på glass og ulike produkter av hval.

Besøkende kan også oppleve en virtuell omvisning på hvalfangststasjonene Leith Harbour og Grytviken på Syd-Georgia i Antarktis. Stasjonene er skannet fra luften og inn- og utvendig på bakken, og de fremstår dermed detaljerte og naturtro på visningsskjermen. Det er også lagt til bilder, intervjuer og filmer.

Hvalbåten "Southern Actor" ligger på utstikker 2 på havna i Sandefjord, og er åpen for besøk i sommersesongen. Skipet deltok i hvalfangsten i Sydishavet i perioden 1950-1962, og gir et innblikk i vilkårene som hvalfangerne levde under.

Hvalfangstmuseet er Europas eneste spesialmuseum på området hval og hvalfangsthistorie. På museets hjemmeside er det tilgang til flere filmer på Vimeo, blant annet en rundvisning i museet.

Lavsesong / sommersesong:
Barn under 7 år gratis
Barn og unge (7-17 år) kr 70 / 90
Voksen kr 100 / 120
Familie (2 voksne + barn) kr 270 / 340

Salg av årskort

Hvalbåten "Southern Actor":
Barn under 7 år gratis
Barn og unge (7-17 år) kr 50
Voksen kr 50
Familie (2 voksne + barn) kr 150

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag til søndag: 11:00-16:00
Torsdag til 19:00

Sommersesong 1/6 - 31/8:
Alle dager: 11:00-16:00
Torsdag til 19:00

Samme åpningstider gjelder i skolenes vinter-, påske- og høstferie

Stengt 1/1, 1/5, 17/5, 24 - 26/12 og 31/12

Hvalbåten "Southern Actor":
15/6 - 31/8: alle dager 11:00-16:00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Hvalfangstmuseet i Sandefjord

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Sandefjord