Bygdeborger i Andebu

Det finnes rester etter tre bygdeborger i Andebu som lett kan nås til fots. Det går merkede stier til alle tre. Langs med stiene og ved foten av borgene er informasjonstavler. Ca 3 km syd for Høyjord stavkirke ligger den best bevarte av de tre borgene, Tjuvborgen.

Steinformasjoner på et høydedrag mot en gråhvit himmel

Illustrasjonsbilde

Steinformasjoner på et høydedrag mot en gråhvit himmel

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Det finnes rester etter tre bygdeborger i Andebu som lett kan nås til fots. Det går merkede stier til alle tre. Langs med stiene og ved foten av borgene er informasjonstavler. Ca 3 km syd for Høyjord stavkirke ligger den best bevarte av de tre borgene, Tjuvborgen. Stien starter ved Bøen og følger en godt merket sti i lett terreng. Turen opp tar ca 30 minutter. Den siste kneika opp til platået er bratt, belønningen er flott utsikt. På toppen er det tid for rollespill, her kan hele familien være med og bruke fantasien til å "gjenskape" episoder på Tjuvborgen fra de første 500 årene av vår tidsregning.

Bygdeborger er rester etter primitive forsvarsverk som ble anlagt på koller. De fleste av dem ble anlagt i årene 0 - ca 550. Sannsynligvis var bygdeborgene tilfluktssteder der kvinner, barn og husdyr kunne søke tilflukt mens de våpenføre prøvde å stanse fienden, men de kan også ha fungert som rene militæranlegg. Bygdeborgene var omkranset av steinmurer på en eller flere sider. På noen bygdeborger er deler av steinmuren fortsatt synlig, andre steder er det kun steinmasser i terrenget som vitner om borgen.

De øvrige to bygdeborgene i Andebu:

Bygdeborgen på Stiåsen: stien starter i Kodal sentrum og er godt merket. Den er ca 4,5 km lang og går gjennom kupert terreng.

Bygdeborgen på Ulspipa: stien går fra Andebu sentrum til utkikkstårnet på Vetan, og fortsetter derfra til Ulspipa.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Adgang hele året, bygdeborgene er en del av naturlandskapet

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Bygdeborger i Andebu

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Sandefjord