Borgund stavkirke

Borgund stavkirke i Sogn har stått siden middelalderen og er svært godt bevart. Kirken er et blikkfang i seg selv med takdekorasjoner, høye gavler og ikke minst, det hevede midtrommet. Kirken ligger like ved Vindhellavegen, et stykke forseggjort, slyngete, vei fra 1790-tallet, som også er verdt et besøk.

Borgund stavkirke med kirkegården foran høye fjell mot blå himmel i bakgrunnen

Illustrasjonsbilde

Borgund stavkirke med kirkegården foran høye fjell mot blå himmel i bakgrunnen

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Borgund stavkirke i Sogn har stått siden middelalderen og er svært godt bevart. Kirken er et blikkfang i seg selv med takdekorasjoner, høye gavler og ikke minst, det hevede midtrommet, som kan sies å være kirkens kjennetegn. Et besøkssenter med utstilling om stavkirker og funn fra vikingtiden er tilknyttet kirken. Suvenirbutikk og kafé.

Utstillingen om stavkirkene formidler hvordan disse påvirket det religiøse livet i middelalderen. Utstillingen "Unike Vikingtidsfunn" viser funn fra tidlig vikingtid (det 9. århundre).

Stavkirken ligger like ved Vindhellavegen, et stykke forseggjort, slyngete, vei fra 1790-tallet. Veien er restaurert til fordums prakt, som også har tiltrukket seg EUs oppmerksomhet for å være et vakkert kulturminne.

Vindhellavegen er en del av kulturminnet Kongevegen over Filefjell.

Barn kr 80, voksen kr 100, familie kr 240

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

15/4 - 15/10: alle dager kl 09.30-17.30

Stengt 17/5

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Borgund stavkirke

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.