Båttur med MS Fæmund II

Båttur med MS Fæmund II er en opplevelse, men også et fint utgangspunkt for kortere eller lenger turer fra en av havnene på ruten mellom Synnervika i nord og Elgå lenger sør. I Elgå ligger Besøkssenter Nasjonalpark - Femundsmarka og Gutulia. Gratis adgang.

Fæmund II - staselig hvitmalt skute med høyt styrhus

Femund AS

Fæmund II - staselig hvitmalt skute med høyt styrhus

Femund AS

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Opplev Femundsmarka fra sjøsiden med M/S Fæmund II, som går i fast rutefart på Femunden i sommersesongen. Skipet har tilhold i Synnervika nord i vannet, og legger til ved seks kaier på vei sydover mot Elgå. Turen til Elgå tar 3 timer og 15 minutter. Tre dager i uken fortsetter turen fra Elgå til Bruvika, en tur på 35 minutter. Alle havner er et godt utgangspunkt for noen timers naturopplevelse i land, eller som utgangspunkt for fotturer. En tur med båten er en opplevelse i seg selv.

I Elgå ligger Besøkssenter Nasjonalpark - Femundsmarka og Gutulia. Gutulia er Norges minste nasjonalpark. Gratis adgang. Elgå er også den sørlige innfallsporten til Femundsmarka nasjonalpark, med mange flotte turmål i nærområdet.

Det har vært båttrafikk på Femunden siden 1887, og Fæmund II har vært i trafikk fra 1905, først med damp-, siden med dieselmotor. Tømmersleping og godstrafikk var det opprinnelige inntekstgrunnlaget, i dag er det passasjertrafikken som står for inntektene.

Synnervika - Elgå: enkel / tur-retur samme dag: barn 0-5 år gratis/gratis, barn 6-14 år kr 170/225, voksen kr 355/450

Se fergens hjemmeside for øvrige priser

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

23/6 - 13/8 (sommerrute):
Synnervika, avgang kl 09.00, ankomst Elgå kl 11.50, retur fra Elgå kl 12.30, ankomst Synnervika kl 15.30. På turen anløpes havnene Røa, Femundshytten, Haugen, Jonasvollen, Revlingen begge veier. I perioden 1 - 29/7 kjøres forlenget rute onsdag og lørdager med ankomst Buvika kl 12.50, og retur Synnervika kl 17.15

19/8 - 3/9 (høstrute)
Synnervika, avgang kl 09.00, ankomst Elgå kl 11.50, retur fra Elgå kl 12.00, ankomst Synnervika kl 15.00. Kun avganger fredag, lørdag og søndag

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Båttur med MS Fæmund II

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Røros