Kvitsanden landskapsvernområde

Kvitsanden landskapsvernområde er et av de største flygesandområdene i Norge. Flygesand er svært små sandkorn som lett følger med luftstrømmer, akkurat som i ørkenen. Rørosmuseet har plassert ut naturstiposter rundt området så man kan lære mer mens man går på vandring gjennom sanddynene.

 Flygesandområdet i Røros

Bergstaden.org

 Flygesandområdet i Røros

Bergstaden.org

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Et av de største flygesandområdene i Norge. Flygesand er svært små sandkorn som lett følger med luftstrømmer, akkurat som i ørkenen. Rørosmuseet har plassert ut naturstiposter rundt området så man kan lære mer mens man går på vandring gjennom sanddynene. Området er på 0,4 kvadratkilometer.

Andre kjente flygesandområder er Ogna på Jæren, og Skagen på nordspissen av Danmark. Flygesand består av sandpartikler, vanligvis av kvarts, som er blitt transportert med vinden. Sandpartiklene er små, ned mot grensen for hva naturen kan lage, De er i bevegelse ved den minste vind og landskapet endrer seg hele tiden. Går man i tørr flygesand støver det, og partiklene blir hengende lenge i luften.

På naturstipostene rundt området kan man blant annet lese om hvordan området ble til, og hva som er karakteristisk for flygesanden og formasjonene.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Åpent døgnet rundt hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Kvitsanden landskapsvernområde

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Røros