2 minutter lesing

Nye koronatiltak i Oslo og Bergen - aktiviteter og arrangementer for barnefamilier etterlyses!

Publisert
27/5/2024

Fra lørdag 7. november innførtes skjerpede koronatiltak i Bergen, og fra tirsdag 10. november det samme i Oslo. Tiltakene i Bergen gjelder i første omgang til mandag 23. november. I Oslo heter det at "varigheten avhenger av utviklingen i smittetallene". Mange av aktivitetene som må stenge ned gjør det med en foreløpig horisont på tre uker, til mandag 30. november. 

 

Barnefamilier og populære aktiviteter og arrangementer

Populære arrangementer, for eksempel gratis-arrangementene for barn og barnefamilier, som mange biblioteker i Bergen og Oslo tilbyr hver helg, er avlyst. Bergen kommune tillater opp til 20 deltakere for arrangementer på offentlig sted. Forutsetningen er at alle har faste sitteplasser. Oslo sier nei. Derfor kan kinoene i Bergen holde åpent, men ikke kinoene i Oslo. 
Helgeaktiviteter i s
vømmehallen
, i badelandet, i trampolinehallen, på bowlingbanen eller i et lekeland, er heller ikke mulig de neste tre ukene. Bibliotekene holder åpent i begge byene, men kun for utlån og innlevering, det oppfordres til at oppholdet på biblioteket blir kortest mulig.
Noen av de mange populære aktivitetene som er stengt:
Oslo: Leos lekeland Oslo (Ulsrud), Leos Lekeland Bærum (Grini), Rush Trampolinepark, Barnas Cinematek, Sentralen, Popsenteret, Eventyrfabrikken (Oslo), Norsk Teknisk Museum, diverse escape rooms 
Bergen: Leos lekeland Bergen, Rush Trampolinepark, Akvariet, Bergenshallen isbane, Pepperkakebyen, Universitetsmuseet, Escape Room Bryggen
Fløibanen anbefaler å bruke munnbind. Antall passasjerer er begrenset til 30 pr tur. 
Tips oss med forslag til helgeaktiviteter i Bergen og Oslo på aktivitet@barnasnorge.no!
 

Barn og unge skånes

For aktive barn og ungdom er det fortsatt mulig med organiserte treninger, men ingen kamper, turneringer eller lignende. Heller ikke om kampene mv. arrangeres utenfor Bergen eller Oslo.
For barnehager og skoler, med unntak av videregående, er det ingen endring. Tiltakene vi er vant til viderføres. Men: bydelene i Oslo kan velge å redusere åpningstidene i barnehagene hvis de ikke kan overholde smittevernsreglene på annen måte. Og ungdomsskoler i Oslo og Bergen er bedt om å forberede seg på, og legge planer for, innføring av rødt nivå, det samme som videregående allerede er pålagt.
Sammenlignet med barnehage- og skolestengningen før sommeren er det, selv med skjerpede tiltak, litt lettere å være jobbende forelder på arbeidsplass eller hjemmekontor.