Ferietips

3 minutter lesing

Familievennlige badeplasser i Tønsberg og Færder kommuner i Vestfold

Publisert
12/6/2024

Tønsberg og Færder kommuner

Tønsberg og Færder kommuner henger sammen som sommerdestinasjon, med mange forflytninger mellom de to kommunene. Tønsberg kommune med Tønsberg by, innlandet, og mange fastboende. Færder kommune med øyene og mange sommerturister.

Begge kommuner har beskrivelse av, og kart over, badestrender og badeplasser på kommunens hjemmeside. Nedenfor har vi de flotteste og mest barnevennlige strendene i hver kommune.

Ringshaugstranda

Stranda ligger ca 6 km øst for Tønsberg by, og er en av Vestfolds mest populære badestrender. Stranden har Blått Flagg-sertifisering*. Stranden er nesten 600 meter bred, langgrunn og med natursand. Området byr på en badeflåte, volleyballnett, kiosk og kommunalt toalett- og dusjanlegg. Ved moloen i den nordlige enden av stranden er det fine grøntområder for lek, piknik og avslapning.

*Blått Flagg er en internasjonal klassifisering som gis hvis stranden oppfyller visse krav om vannkvalitet, sikkerhet, service og miljøinformasjon. Det må søkes hvert år. Den norske Blått Flagg sesongen vare fra 23/6 til 31/8.

Se beliggenhet i kart

Skallevoldstranda

Stranda ligger et par kilometer nord for Ringshaugstranda og ca 7 km fra Tønsberg. Også Skallevoldstranda er langgrunn og barnevennlig, det er lekeplass og dype grøntområder mellom stranden og veien. Basketballbane, fotballbane og beach volleyball, toalett- og dusjanlegg. På andre siden av veien ligger Skallevold familiecamping, de betjener en strandkiosk om sommeren.

Se beliggenhet i kart

Kloppbukta

Ca 3 km syd for Ringshaugstranda, og omtrent like langt fra Tønsberg sentrum, ca 6 km, ligger Kloppbukta. Midten av bukta domineres av en stor småbåthavn som har brygger og moler et stykke ut i bukta. Mellom land og molene på hver side er det ikke særlig brede strender, men avskjermet, langgrunne og barnevennlige. Er det primært vannlek som er dagens prioritering er dette stedet med mindre barn!

Se beliggenhet i kart

Se beskrivelse av de tre strendene, og andre strender i kommunen, på Tønsberg kommunes side Badeplasser og temperaturer.

Fjærholmen

Friluftsområde med badestrand, stor gresslette med lekeapparater, og områder med svaberg. Området ligger på øya Føynland i Færder kommune, ca 6 km syd for Tønsberg. Stranden er langgrunn og barnevennlig, selv om sletta går ned til sjøen på den ene delen av stranda, og det er en del stein. Det er to øvrige strender og badebrygger. Toalett på området.

Stor parkeringsplass rett ved gressletten / stranden, med plass til ca 400 biler. Ved siden av parkeringsplassen ligger Nøtterøy Familiecamping Fjærholmen som betjener en strandkiosk om sommeren.

Se beliggenhet i kart

Hellastranda

Ca 6 km syd for Tønsberg, på vestsiden av Nøtterøy, ligger Hellastranda, en "klassisk" badestrand, som ikke er veldig langgrunn. Det er en utstikkerbrygge man kan hoppe fra nord på stranden, som er et parti med svaberg. Bak stranden er det en innbydende gresslette med enkelte trær, velegnet for lek og piknik. Utedo. Ulempen er tilkomsten, det er ingen parkeringsmuligheter i nærheten. Buss eller sykkel er de transportmidlene som kommer nærmest.

Se beliggenhet i kart

Furusand på Sandø

Stranden helt nord på Sandø er kun tilgjengelig med båt, men er man så heldig å ha tilgang til det får man oppleve en av Tønsberg- og Færderområdets aller beste strender. Sandø ligger helt syd, mot Færder fyr, parallelt med Hvasser. Siden det er langgrunt kan de aller fleste vasse inn fra båten til stranden, hvis det er ønskelig. Barna kan sitte på skuldrene.... Stranden, og størstedelen av øya, ligger i Færder nasjonalpark, og det er hverken toalett eller søppelkasser ved stranda.

Se beliggenhet i kart

Se kart over alle tilrettelagte og naturlige badeplasser i Færder kommune, og badevannskvaliteten på kommunes side Badeplasser og badevannsprøver.