Ferietips

3 minutter lesing

Familievennlige badeplasser i Sandefjord kommune i Vestfold

Publisert
12/6/2024

Sandefjord kommune

Sandefjord kommune har en egen landingsside, "Her kan du kjøle deg ned i varmen", med generell informasjon om badeplassene i kommunen og en lenke til "oversikt over ulike tilbud på våre badeplasser og andre friområder". Nedenfor har vi listet de mest barnevennlige anleggene.

Melsomvik Badestrand Sandbånn

Strand- og grøntområdet ligger mellom Tønsberg og Sandefjord, ut til Vestfjorden som går sydover fra Tønsberg. Området er godt tilrettelagt for bading og opphold, og med gode p-muligheter. Det er stupetårn på henholdsvis 7 og 5 meter, badebrygge, stor sandstrand, grøntarealer, og sandvolleyballbane. Barnevennlig!
Avstanden fra Tønsberg er ca 12 km og fra Sandefjord ca 18 km.

Se beliggenhet i kart

Tangenodden badestrand

Langs Tangenbukta på Vesterøya, ca 6 km syd for Sandefjord sentrum, er det flere bademuligheter. Innerst i bukta ligger en fin, lang og grunn strand, men med lite bakland. Lenger ut på odden ligger imidlertid et stort grøntområde med mange utfoldelsesmuligheter selv på en populær varm sommerdag, og to mindre strender i hver enda av området. Strendene går relativt bratt ned så barna bør være svømmekyndige. Mellom strendene er det et langt parti med svaberg. Sommertoalett og baderampe.

Se beliggenhet i kart

Langeby badestrand

Ligger på Vesterøya, ca 8 km syd for Sandefjord sentrum. Stranden er ca 150 meter bred, langgrunn og barnevennlig. Rett bak stranden og lenger mot nord ligger Langeby Camping med alle fasiliteter. Campingen er åpen i sommersesongen.

Se beliggenhet i kart

Vøra badestrand

Lenger syd på Vesterøya ligger en annen badestrand på ca 200 meters bredde, som også er langgrunn og meget barnevennlig. Sandvolleyballbane. Bak den sydlige delen av stranden ligger Vøra Camping med alle fasiliteter. Campingen er åpen i sommersesongen.

Se beliggenhet i kart

Grubesand badeplass

På motsatt side av den smale Vesterøya, og like langt ned som Vøra, ligger den tilrettelagte badeplassen Vøra. Langs veien er det knapt 2 km, i luftlinje kortere. Sandstranden er ikke like fin, men området er tilrettelagt med gapahuk, utedo, bålplass mm og er et fint utfluktsmål for barnefamilier.

Se beliggenhet i kart

Skjellvika badestrand

Stranden ligger på Østerøya, ca 6 km sydøst for Sandefjord sentrum. Stranden er nesten 200 meter bred, langgrunn og meget barnevennlig. Gode parkeringsforhold.

Se beliggenhet i kart

Strømbadet - Sandefjords bybad

Anlegget er ikke egnet for de minste barna, det er nemlig et flytende bryggeanlegg for opphold og sjøbad innerst i Sandefjords havn. Det er montert tre plattformer som man kan hoppe eller stupe fra, en på 3 meter og to på 1 meter. For familier med barn i svømmedyktig alder er det et kortreist alternativ for dem som oppholder seg i Sandefjord by.

Vi tar det med fordi det ligger sentralt, og fordi det er flere aktiviteter på landsiden av anlegget. Det er skatepark, minigolfbane, griller til fri benyttelse og grøntområder. Det er også et område, Vikingparken, hvor man kan se tilvirkningen av tømmer og andre materialer som skal brukes til å bygge en kopi av Gokstadskipet. Det er også Fjordpromenaden, en strekning på 2,5 km langs Sandefjords havneområde.

Se beliggenhet i kart

Kommunen tar prøver av badevannet ved utvalgte badeplasser i sommersesongen, ca. i uke 22, 26 og 30. Ved Strømbadet tas det vannprøver hver andre uke fra mai til september.

Se kart med status for badevannskvaliteteten i Sandefjord kommune.