Telemark kunstmuseum

Telemark kunstmuseum holder til i en industrihall fra forrige århundre, flott beliggende ved elven Tinnåa. Museet viser kunst fra den norske gullalder og vår felles kulturhistorie, samt dagsaktuell samtidskunst. I samme bygning som kunstmuseet ligger utstillingen om Verdensarvsenteret på Notodden. Der kan man lære mer om Notodden og Rjukans industrihistorie som i dag er på UNESCO verdensarvliste. Barna kan hver dag gå på kunstjakt i utstillingene. Kunstjakt-kart deles ut i resepsjonen og det er premie til alle!

Se oversikten over opplevelser på Telemark Kunstmuseum.

29/4 - 13/8 er det en skulpturutstilling med billedhuggeren Petter Hepsø. Barnas vil garantert stille mange spørsmål til de voksne om hva de ser! Hepsø jobber hovedsakelig med skulpturer av dyr. Dyrefigurene har ofte et menneskelig uttrykk og opphever til tider universets lover. For eksempel elefanter som balanserer på snabelen , sauer som sover på rygg, og hunder som kjenner på verdens smerte!

Hver helg og hver dag i skoleferien er det Barnas verksted. I verkstedet kan barna lage sine egne kunstverk, ideforslag og kunstmaterialer ligger fremme. En lørdag i måneden, kl 14.00-15.30, er det "Kunst med Kids" i verkstedet. Da er det en kunsthåndverker til stede som guider barna i utstillingen og hjelper dem å skape egne kunstverk. Passer best for barn 5-10 år. Les mer og se datoer for "Kunst med Kids".

Arrangementer hos Telemark kunstmuseum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.