Heddal stavkirke

Heddal stavkirke er en nasjonal kulturskatt fra 1200-tallet og er landets største gjenværende stavkirke, med en høyde på hele 26 meter. Den inneholder flere gamle ornamenter og utskjæringer og er et populært turistmål. På stavkirkeområdet er det også lagt opp en kultursti beregnet for barn.

Stavkirke i sin helhet med tre taketasjer og tre tårn i sommerlige omgivelser

Illustrasjonsbilde

Stavkirke i sin helhet med tre taketasjer og tre tårn i sommerlige omgivelser

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Heddal stavkirke er en nasjonal kulturskatt fra 1200-tallet og er landets største gjenværende stavkirke, med en høyde på hele 29 meter. Den inneholder flere gamle ornamenter og utskjæringer og er et populært turistmål. Alteret er en sjeldenhet fra 1667, med enkelte tillegg fra 1908. På stavkirkeområdet er det også lagt opp en kultursti beregnet for barn. Målet med kulturstien er å skape et sted for møte mellom det moderne mennesket og kreativitet, kunst og tradisjon som er basert på stavkirken. Kafé i sesongen.

Utstilling i Prestegårdslåvens underetasje om "Drakedreparen" Sigurd Fåvnesbane. En fortelling som trolig oppsto i jernalderen, ble utbredt under vikingtiden, og blomstret i middelalderen. I kirken kan man også se de tre "Sigurdmøblene" med motiver fra fortellingen om "Drakedreparen". Det er i øvrig mange detaljer å se i utskjæringene som pryder kirken.

Barn under 16 år kr 30, voksen kr 100

Billetter kjøpes i kafeen. 15 minutters guiding er inkludert i billetten

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

5/5 - 19/6: alle dager kl 10.00-16.00
20/6 - 31/8: alle dager kl 10.00-17.00
1/9 - 20/9: alle dager kl 10.00-16.00

Juli: Sigurd Show for barn hver dag kl 13.00. Se den modige Sigurd i kamp med dragen Fåvne. Omvisning og utendørs teater med kampoppvisning.

Omvisning i høysesongen hver hele time med enkelte unntak, som gudstjeneste og bryllup. Kirken kan være stengt periodevis i helger av samme årsak

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Heddal stavkirke

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.