Svårthylkyrkja i Gjøvdal

Svårthylkyrkja ("katedralen") i Gjøvdal er en diger, halv jettegryte i nordenden av vannet Gjevden, som ligger langs Rv271. Fra p-plassen er det ca 1 km. Den ene veggen i jettegryten har falt ut en gang i tiden slik at gryten i dag ser ut som en 15-20 meter høy amfi. Det er benker og bålplass på stedet.

 Treskilt med pil mot Svårthylkyrkja
 Treskilt med pil mot Svårthylkyrkja
Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Svårthylkyrkja ("katedralen") er en diger, halv jettegryte like ved Espeliåna, i nordenden av vannet Gjevden, som ligger langs Rv271. Fra p-plassen er det ca 1 km. Den ene veggen i jettegryten har falt ut en gang i tiden slik at gryten i dag ser ut som en 15-20 meter høy amfi. Det er benker og bålplass på stedet og plass til 25-30 personer.

Jettegryten er så stor at alle kan holde seg tørre uansett vær. Plassen er en spesiell opplevelse som har ligget mer eller mindre urørt i tusenvis av år. Man kommer over til "katedralen" ved å bruke flåten som ligger der og dra seg med tauet over den lille sjøen Svårthyl, en opplevelse i seg selv. Eller man kan benytte en godt merket sti rundt vannet.
 
 

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Jettegryten ligger i åpent terreng, i nærheten av Rv 271, og det er adgang hele året. Et alternativt utgangspunkt er Vindilhytta, som ligger ca 2 km nord for Svårthylkyrkja

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Svårthylkyrkja i Gjøvdal

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.