Elvarheim Museum

Elvarheim museum viser anvendelse av skogen og det å høste fra naturen. Utstillingen er basert på samlingene til fangstmannen Aslak Harstveit. I Aslakrommet møter besøkende de fire store rovdyrene bjørn, gaupe, jerv og ulv, sammen med mange mindre rovdyr og gamle feller og dyresakser. I utstillingen "Det vesle folket" vises beverens liv over og under vann. De fleste bevere i dag er etterkommere etter bever fra Åmli. Finn ut hvorfor!

I bjørnerommet står en norsk brunbjørn sammen med gjenstander etter bjørnejegeren Olav Tverrstøyl. Han felte 96 bjørner i alt. Åmli betegner seg selv som beverkommunen og har beveren som symbol i kommunevåpenet. Et natt-rom viser fugler og dyr som liker seg best i mørket. I Knivrommet er Aslak Harstveits samling på mer enn 200 kniver utstilt. Andre utstillinger handler om Åmlis eksport av blåbær på 1920-tallet, et felemakerverksted og om folkedrakter.

Vis à vis museet starter turstien Trogfjellstigen, en oppmerket rute til toppen av Trogfjell, 430 meter over havet. På veien opp passerer man 12 poster som beskriver forskjellige aspekter ved Åmlis natur og historie. En beskrivelse av postene fås i resepsjonen på museet. Det er ca 1,6 km opp til toppen. Det er et sagn som har gitt navn til fjellet. Svaret på hva det er finnes på et maleri i festsalen på museet.

Arrangementer hos Elvarheim Museum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.