Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Stiklestadsommer ønsker velkommen til opplevelser for hele familien! Her kan du besøke middelaldergården Stiklastadir, Folkemuseet med tablåteatret Arvesølvet, Molåna kafé anno 1898 og Leikefjøset, eller bli med på omvisning. Hver dag i sesongen er det fast aktivitetsprogram med omvisninger, fóringsrunder dyr, leikeslag, sangleiker mm.

Det meste foregår på Stiklastadir, en ny oppført middelaldergård med flere bygninger. I det imponerende Langhuset, med en lengde på 36 meter og 7,5 meter under taket, ser man hvordan høvdingen på Stiklastadir kan ha bodd i vikingtid, og man før høre historier om tiden før det berømte slaget. I Leikeslaget blir barna med på kongshærens eller bondehærens side og kjemper med sverd og skjold (fra 5 år). Peregrino er en pilgrim som forteller den spennende historien om pilgrimsreisen han foretok til Nidaros på 1200 tallet (fra 12 år)! Barna kan også låne vikingklær, hjlem mm og kle seg ut som en ekte viking, enten det er for et bilde eller lek i borgen og vikingskipet. Hver dag er det også en håndverksaktivitet fra vikingtidenI tilknytning til gården ligger Folkemuseet på Stiklestad, som består av 30 bygninger fra 1600- til 1800-tallet. I telthuset er det veihistorisk utstilling. På tre forskjellige tun spilles vandreteater som vekker fortiden til live anno 1898, 1942 og 1959. En av barnefavorittene er Leikefjøset. Dyrene i fjøset liker å bli lekt med, for de er alle laget i tre: hest, ku, høner og sauer. I fjøset kan barna også gå på stylter, kaste på stikka og leke boksen går. KaféKulturhuset er administrasjons- og utstillingsbygg.

Hovedutstillingen er "Stiklestad 1030" som tar for seg tiden før og etter slaget. Det vil si overgangen fra førkristen til kristen tid. Derutover skiftende utstillinger. Guidede omvisninger som forteller historien om helgenkongen og som viser rundt på slagstedet. Omvisningen kl 14.00 er tilpasset barn. Hvert år i juli er "Olsokdagene på Stiklestad". Kjernen i festivalen er friluftsteatret "Spelet om Heilag Olav".

Arrangementer hos Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.