Malså gruver

Malså gruver ligger ca 1,9 kilometer fra p-plassen i Malsådalen. Turen er enkel og passer for alle aldre. Det er rasteplasser, en gapahuk og god merking ved gruvene. Her kan man se rester etter gruvedrift fra 1800-tallet, blant annet smelteovnen som ble brukt. Hele turen er på 3,8 km tur/retur.

Nærbilde av fjellvegg med en åpning helt til høyre i bildet

Illustrasjonsbilde

Nærbilde av fjellvegg med en åpning helt til høyre i bildet

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Gruveområdet ligger ca 30 minutter å gå fra p-plassen i Malsådalen. Turen er enkel og passer for alle aldre. Det er rasteplasser, en gapahuk og god merking ved gruvene. Her kan man se gruvene og rester etter alt som måtte til for å drive gruvene: smelteovnen, grunnmurene til over 20 hus, et stort vannhjul i fossen, jernsviller ved sagbruket, og diverse maskiner og installasjoner i området. Turen er på 3,8 km tur/retur, en fin familieutflukt.

Ved gruvene er det en nyere gapahuk med infotavle om Malså gruver, og en rundtur med kart som forklarer hvilke rester fra driften man kan se hvor i terrenget. I vakre Ogndalen, noen få kilometer fra gruvene, ligger Mokk Gård som tilbyr overnatting, servering og fiskemuligheter.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Åpent hele døgnet hele året, men anbefalt turperiode er fra april til og med oktober

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Malså gruver

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.