Sjøfartsmuseet i Aust-Agder

Sjøfartsmuseet i Aust-Agder har et aktivitetshefte for barn som gjør det morsomt å gå rundt i de tre faste utstillingene på museet. Lær om seilskutetiden, om krigsseilernes opplevelser, og den lokale rederen Morten Smith Pedersen som betød så meget for Grimstad.

Museets røde hovedbygning sett fra siden med hovedinngangen og parkeringsplass foran

BarnasNorge.no

Museets røde hovedbygning sett fra siden med hovedinngangen og parkeringsplass foran

BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

På sjøfartsmuseet kan barna bli skipper på de syv hav, tolke morsekoder, og få en tatovering! Tre faste utstillinger som handler om krigsseilernes opplevelser, seilskutetiden, og den lokale rederen Morten Smith Pedersen. Inkludert i billetten er et aktivitetshefte for barn med museumsbingo, skattejakt, tegneoppgaver mm, som gjør det morsomt å gå rundt i utstillingene. Museumsbutikk og restaurant.

Se arrangementer på Sjøfartsmuseet i Aust-Agder.

Hovedutstillingen "... har hvide Seil os bragt" forteller om hvorfor Aust-Agder var det viktigste sjøfartsdistriktet i Norge på 1800-tallet, og om opp- og nedturene. Om hvordan seilskipene ble bygd, hva mannskapet brukte tiden om bord til, hvordan sjøfolkene mestret havet, og om sjøfart i krig og ufred. Utstillingen viser generelle trekk og utvikling i skipsfarten på 1800-tallet og frem til nyere tid med fokus på Aust-Agder. Lær om maktskiftet fra skipper til reder, overgangen fra seil til damp og flere andre spennende historier.

Utstillingen "Det norske folks evige takk vil bli din belønning" handler om krigsseilerne og det de gjennomlevde, mens utstillingen "Morten Smith Petersen og Hasseldalen" handler om den lokale rederen (1817 - 1872), som i 1848 kjøpte eiendommen Hasseldalen. Under hans styre ble det bygget en rekke seilskip, som holdt en svært høy kvalitet. Museet ligger der hvor verftet i sin tid lå.

Barn under 16 år gratis, voksen (fra 16 år) kr 90

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

11/6 og 18/6: kl 11.00-16.00
25/6 - 13/8: alle dager kl 11.00-16.00

2/10 - 6/10, skolenes høstferie (uke 40): alle dager kl 11.00-16.00

Program i åpningstiden: kl 12.00 og 14.00 omvisning for barn i utstillingene, og kl 13.00 fortellerstund for de minste

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Sjøfartsmuseet i Aust-Agder

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.