Norsk Hagebruksmuseum

Museet ligger ved den vakre Dømmesmoen park like utenfor Grimstad. Opplev Ibsens apotekerurter, et 500 år gammelt hult tre og tilbring dagen i et vakkert og historisk landskap.

Skilt som viser til Norsk Hagebruksmuseum, og museumslåven i bakgrunnen

Bilde: BarnasNorge.no

Dammen i Dømmesmoparken sett gjennom vegetasjon

BildeBarnasNorge.no

Urtehagen til Norsk Hagebruksmuseum i Dømmesmoparken

Bilde: BarnasNorge.no

Skilt som viser til Norsk Hagebruksmuseum, og museumslåven i bakgrunnen

Bilde: BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Norsk Hagebruksmuseum ligger ved den vakre parken på Dømmesmoen, ikke langt fra Grimstad. Museet har utstillinger om den forhenværende gartnerskolen som lå der, Grimstads rabarbravin-eventyr(!), og om dyrking, konservering og markedsføring av hagebruksprodukter. Eget aktivitetshefte for barna med morsomme oppgaver. Kafé med hjemmelagde vafler og sveler.

Se arrangementer på Norsk Hagebruksmuseum.

Gården Dømmesmoen kan spores tilbake til 1600-tallet, men den store flotte bygningen som står der i dag, Gamlebygget, er en skolebygning fra 1923, året da Statens gartnerskole Dømmesmoen startet opp. Det var også starten på den flotte parken som er der i dag, anlagt i engelsk landskapsstil. Opplev stauder, roser, sommerblomster, busker og trær som gartnerskolen plantet og pleiet. Etter at skolen ble nedlagt på starten av 2000-tallet er det Grimstad kommune som eier og drifter Gamlebygget og parken.

Midt i parken, nedenfor skolebygningen, ligger en dam, et naturlig oppkomme som tidligere var vannforsyning til Grimstad by. Ved dammen står Dømmesmo-eika, som er 450-500 år gammel. Den kan barn gå inn i. Ved staudehagen ligger Henrik Ibsens urtehage, en samling apotekerurter fra tiden da han var apotekerlærling i Grimstad. Urtehagen er på sitt frodigste i juni og juli, men kan oppleves hele året. En spesialitet er rabarbra, og ca 80 forskjellige sorter finnes i parken

Alt er merket, så man kan lære mye om plantelivet fra et besøk i parken!

Dømmesmoen ligger ved Raet, den store endemorenen fra siste istid. I Norsk Hagebruksmuseum er det en utstilling om Raet nasjonalpark. Den forteller blant annet om hvordan raet ble dannet og hvilken betydning endemorenen har for livet på land og i havet. Morenen strekker seg under vannet mellom Lyngør i Tvedestrand og Hasseltangen i Grimstad.

Området har vært bosatt helt siden jernalderen. Her er bautasteiner og steinsettinger som en tror har vært brukt til religiøse seremonier, og over 40 gravhauger (datert 600 - 200 år før vår tid), hvor flere er utgravd. Et par kilometer mot nordøst ligger Fjære kirke, en langkirke i stein fra ca 1150. Den er blant annet kjent for å være det stedet hvor losen Terje Vigen fra Ibsens dikt ligger begravet. Det er også en obelisk rett ved kirken til minne om ham og de andre ofrene for sjøkrigen 1807-1809.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

23/6 - 11/8: alle dager 11:00-16:00
18/8 - 22/9: søndag 11:00-16:00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Norsk Hagebruksmuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.