Norsk Hagebruksmuseum

Norsk Hagebruksmuseum ligger ved den vakre parken på Dømmesmoen. Park og arboret utgjør i alt 350 mål av Dømmesmoskogen, så det er mye å oppleve og boltre seg på. Norsk Hagebruksmuseum holder til i planteskolebua og har utstillinger fra hagebruksnæringen i Grimstad, samt en utstilling om det økologiske samspillet

Skilt so viser til Norsk Hagebruksmuseum og museumslåven i bakgrunnen

BarnasNorge.no

Dammen i Dømmesmoparken sett gjennom vegetasjon

BarnasNorge.no

Urtehagen til Norsk Hagebruksmuseum i Dømmesmoparken

BarnasNorge.no

Skilt so viser til Norsk Hagebruksmuseum og museumslåven i bakgrunnen

BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet ligger ved den vakre parken på Dømmesmoen. Park og arboret utgjør i alt 350 mål av Dømmesmoskogen, så det er mye å oppleve og boltre seg på. Norsk Hagebruksmuseum holder til i planteskolebua og har utstillinger fra hagebruksnæringen i Grimstad, samt en utstilling om det økologiske samspillet mellom naturen, bier og mennesker. Museet er også et av tre velkomstsentre for Raet nasjonalpark, hvor 98% av arealet er sjø. Butikk og kafé.

Se arrangementer på Norsk Hagebruksmuseum.

I museet vises samlinger fra hagebruksnæringen, som vinproduksjonen på Fuhr, og konservesindustrien i Grimstad. I parken er dammen med Gamlebygget, den tidligere gartnerskolen, og den store hule "Dømmesmoeika" sentrale midtpunkt. Dømmesmoeika er ca 500 år gammel og har en stammeomkrets på over 7 meter. Det er gjennom årene mange barn som har krøpet gjennom åpningen i eika for å se den fra innsiden!

Parken omfatter store samlinger trær, busker, roser, klatreplanter og stauder. En speislaitet er rabarbra, og 80 forskjellige sorter finnes i parken. Ved staudefeltet ligger Ibsens urtehage, en samling planter som var i medisinsk bruk midt på 1800-tallet da Henrik Ibsen var apotekerlærling i Grimstad. Urtehagen er på sitt frodigste i juni og juli, men kan oppleves hele året.

Raet nasjonalpark er endemorenen fra siste tid, for 10. - 12.000 år siden, som strekker seg under vannet mellom Lyngør i Tvedestrand og Hasseltangen i Grimstad. Hvert av stedene har et velkomssenter for nasjonalparken. Det er også et senter i Arendal (Vitensenteret Sørlandet). Den alt vesentligste delen av parken befinner seg under vann, men uten noen restriksjoner for bruk. Det er planlagt et nytt, spektakulært Nasjonalparksenter på Hove, ikke langt fra Arendal, ytterst mot Skagerrak.

Barn under 16 år gratis, voksen kr 30

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

3/6 - 24/6: søndag kl 11.00-16.00
25/6 - 20/8: alle dager kl 11.00-16.00
21/8 - 1/10: søndag kl 11.00-16.00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Norsk Hagebruksmuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.