Selbu Bygdemuseum

Selbu Bygdemuseum ligger i Selbu gamle prestegård, som ble bygget i 1745. I museet er utstilt flere typer av de berømte Selbu-vottene. Andre utstillinger tar for seg Selbus betydning som kvernsteinprodusent og store utvandring til Amerika. På tunet står "Bonstuggu", som gjennom mange år er brukt til konfirmantforberedelser, med konfirmantenes navn skrevet på veggene.

 Eldre skolestue med lyserøde vegger og blå pulter

Selbu Bygdemuseum

 Eldre skolestue med lyserøde vegger og blå pulter

Selbu Bygdemuseum

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet ligger i Selbu gamle prestegård, som ble bygget i 1745. I inngangspartiet til museet står en eldre landhandel fra mellomkrigstiden, med original disk og varer fra nedlagte handelsforeninger i bygda. Prestekontoret er innredet som kontor/stue og inneholder en rekke møbler og andre gjenstander som var typiske for prestegjerningen i Selbu i eldre tider. Gården rommet også kommunestyresalen, som er et imponerende skue, med veggmalerier som gir et bilde av bygdas ulike næringsveier og dagligliv. På tunet står "Bonstuggu", som gjennom mange år er brukt til konfirmantforberedelser, med konfirmantenes navn skrevet på veggene.

De fleste har hørt om Selbuvotter og det berømte Selbumønsteret. Mindre kjent er det at Selbuområdet var stor produsent av kvernsteiner, og området har den største konsentrasjonen av kvernsteinsbrudd i Norge. Storhetstiden var omkring 1850- 70, da jobbet omkring 300 mann inne i fjellet med å bryte stein. Produksjonen var i perioder Selbus viktigste næringsvei. Dette gir Kvernsteinutstillingen i museet et rikt inntrykk av. Det er også en utvandrerutstilling; Selbu var en av bygdene med størst utvandring til Amerika i forhold til folketallet. Flere andre utstillinger med tilknytning til området.

Barn under 10 år gratis, voksen kr 60

Inngangsbilletten inkluderer guide

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

18/6 - 20/8: alle dager kl 11.00-16.00

Det kan bestilles omvisning utenfor åpningstid

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Selbu Bygdemuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.