Oslofjordmuseet

Museet har flere aktiviteter for barn, de kan ta en rotur i simulatoren, prøve tautrekking med utveksling, prøvekjøre båten "Herwa", eller bygge strikkbåter og teste dem i undervisnings-bassenget. I lekekroken Barnas Oslofjord kan de prøve seg som skipper og dra på hyttetur ved fjorden. Museumsbutikk og kafé. Leker og bøker til fri benyttelse i kafé-området.

Se arrangementer på Oslofjordmuseet.

Utstillingen "Fjordfortellinger" forteller gjennom gjenstander, filmer, historiske bilder og lyttestasjoner noe av det som har skjedd langs fjorden i de årene det har bodd mennesker der. Hvem bodde ved Oslofjorden for 10 000 år siden? Hvor tungt var det å jobbe som isskjærer? Hvordan opplevde vakten på Oscarsborg 9. april 1940? Kan en Q-tips du slipper i do havne på museum? Hvordan bruker du en klaffetelegraf? Er noen av de spørsmålene utstillingen gir svar på.

Oslofjordmuseet er bygd opp rundt en samling av mer enn 100 forskjellige fritidsbåter, hvorav 10-15 på skift er utstilt i museet, og andre i museumshavnen om sommeren. Utstilling av ca 30 påhengsmotorer, den eldste fra 1914. Museet har også skiftende utstillinger, og aktiviteter knyttet til fritidsbruken av Oslofjorden. Hvert år er det en populær modellbåtutstilling på våren.

Kyststien går rett forbi museet, og det er badestrender like ved. Krabbesnøre kan lånes i resepsjonen. Hvert år arrangeres NM i krabbefiske i september, som er et veldig populært arrangement! Gjesteplasser for besøkende med båt.

Arrangementer hos Oslofjordmuseet

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.