Asker museum - Valstads samlinger

Sentralt i Asker museum, Valstads samlinger, er kunstnerhjemmet til Tilla og Otto Valstad, og Hulda og Arne Garborg. Otto Valstad byttet til seg et lite ølkrus i 1870, åtte år gammel, og det ble starten på et langt samlerliv som museet bærer et umiskjennelig preg av! Gå på "oppdagelsesferd" i rommene, selv om barna kanskje synes alle bildene med forskjellige motiver er det mest spennende. Eller er rommene så gammeldagse at barna "aldri har sett maken"?

Barna kan også leke i hagen, der er det også en enkel hinderløype, Ormen Lange, en eventyrhage med forskjellige skulpturer, en stor hul eik og høns. Hagen er barokkinspirert, og dekker et stort område, med stier og steinkonstruksjoner, blomsterbed, vanndam, urtehage, og forseggjorte lamper. Det er flere hus og gjenstander på museumsområdet, blant annet en stallbygning hvor det settes opp skiftende utstillinger. Hagen har også et rikt fugleliv, det er over 40 fuglekasser plassert i trærne.

Fram til 21. desember 2022 kan man se en gods-jernbanevogn stå på skinner foran museet i forbindelse med utstillingen "På sporet". Den markerer at det er 150 år siden jernbanen mellom Oslo og Drammen ble åpnet. Inne i museet kan man se mer av historien. Det er også en bunadsutstilling med en stor privat samling av Hallingdrakter, og Hulda Garborgs "Huldadrakt", som hun laget etter inspirasjon av Hallingdraktene.

På museets hjemmeside kan man se bilder og, etter hvert, beskrivelser av de mange bevingede gjester som holder til i hagen. Det er også en side som viser bilder av, og beskriver, de mange plantene som vokser der.

Flere faste arrangementer hvert år, som høsttakkefest og isfestival.

Arrangementer hos Asker museum - Valstads samlinger

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.