Asker museum - Valstads samlinger

Sentralt i Asker museum, Valstads samlinger, er kunstnerhjemmet til Tilla og Otto Valstad, og Hulda og Arne Garborg. For barna er det nok mest spennende å se på alle bildene med forskjellige motiver. Eller er rommene så gammeldagse at barna "aldri har sett maken"?

Barna kan også leke i hagen, der er det også en enkel hinderløype. Fram til 21. desember kan man også se en gods-jernbanevogn stå på skinner foran museet i forbindelse med utstillingen "På sporet". Den markerer at det er 150 år siden at jernbanen mellom Oslo og Drammen ble åpnet for trafikk. Inne i museet kan man se mer av historien. Det er også en bunadsutstilling med en stor privat samling av Hallingdrakter, og Hulda Garborgs "Huldadrakt", som hun laget etter inspirasjon av Hallingdraktene.

Hagen er barokkinspirert, og dekker et stort område, med stier og steinkonstruksjoner, blomsterbed, vanndam, urtehage, forseggjorte lamper, og dyreskulpturer. Det er flere hus og gjenstander på museumsområdet. Blant annet en stallbygning hvor det settes opp skiftende utstillinger. Hagen har også et rikt fugleliv, det er over 40 fuglekasser plassert i trærne.

På museets hjemmeside kan man se bilder og, etter hvert, beskrivelser av de mange bevingede gjester som holder til i hagen. Det er også en side som viser bilder av, og beskriver, de mange plantene som vokser i hagen.

Flere faste arrangementer hvert år, som høsttakkefest og isfestival.

Arrangementer hos Asker museum - Valstads samlinger

12:00
22
May
2022

Barnas museumsdag

Folkedans, hesteridning, husdyr, spikking, høyhopping, birøkt, blomsterkransbinding, husflidsaktiviteter, friluftsmaleri, omvisere i alle hus, se utstillingen «På Sporet! En tog- og bunadsreise. Drammenbanen 150 år».