Asker museum - Valstads samlinger

Sentralt i Asker museum er Valstads samlinger, kunstnerhjemmet til Tilla og Otto Valstad, og til naboene deres, Hulda og Arne Garborg. Otto Valstad byttet til seg et lite ølkrus i 1870, åtte år gammel, og det ble starten på et langt samlerliv som museet bærer et umiskjennelig preg av! Gå på "oppdagelsesferd" i kunstnerhjemmet! Kanskje barna synes alle bildene med forskjellige motiver er det mest spennende, eller at rommene er så gammeldagse at de "aldri har sett maken"?

Det er flere hus og gjenstander på museumsområdet, blant annet en stallbygning hvor det settes opp skiftende utstillinger. I Vognskjulet kan man se kjøretøy slik de ble brukt i Asker før motoren kom, kjelker, sleder og vogner. Heriblant sleden til tsar Alexander II som har en utrolig historie!

Barna kan også leke i hagen, som ble anlagt av Tilla og Otto Valstad tidlig på 1900-tallet og er inspirert av lignende hager i Syd-Europa. Hagen byr på eksotiske planter og trær, fontener, vann, skulpturer og mye mer. 19/3 - 20/8 2023 er de klassiske skulpturene supplert med moderne skulpturer med fokus på plast og gjenbruksmateriale.

Hagen har også et rikt fugleliv, det er over 40 fuglekasser plassert i trærne. På museets hjemmeside kan man se bilder og, etter hvert, beskrivelser av de mange bevingede gjester som holder til i hagen. Det er også en side som viser bilder av, og beskriver, de mange plantene som vokser der.

Flere faste arrangementer hvert år, som høsttakkefest og isfestival.

Arrangementer hos Asker museum - Valstads samlinger

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.