Narvik Museum

Narvik Museum er Narviks bymuseum og formidler først og fremst byhistorien, som henger uløselig sammen med jernbaneforbindelsen, Ofotbanen, over fjellet mot Sverige. Det er derfor nesten symbolsk at museet holder til det tidligere, og godt synlige, administrasjonsbygget til NSB fra 1902.

Gul museumsbygning med røde vinduskarmer og en grønn togvogn på utsiden

Museum Nord

To voksne som ser på en modelljernbane i et glassmonter

Kjell Ove Storvik

En halv togvogn i museet med "passasjerer" i setene som ser film på et lerret

Museum Nord

Gul museumsbygning med røde vinduskarmer og en grønn togvogn på utsiden

Museum Nord

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet er Narviks bymuseum og formidler først og fremst byhistorien, som henger uløselig sammen med jernbaneforbindelsen, Ofotbanen, over fjellet mot Sverige. Det er derfor nesten symbolsk at museet holder til det tidligere, og godt synlige, administrasjonsbygget til NSB fra 1902.

Se arrangementer på Narvik Museum (under Åpningstider -> Se flere arrangementer her).

Utstillingene holder seg til temaet og formidler historien om hvordan byen og området har utviklet seg frem mot dagens landskap, samt byggingen av Ofotbanen, og den viktige malmtrafikken. Utviklingen dokumenteres av en fotoutstilling og mange modeller: togmodeller, modelljernbane, landskapsmodeller, malmskip og den gamle malmkaia.

Den utstilte Fagernesmodellen er en modell av det gamle handelsstedet på Fagernes, en forstad til Narvik mot øst, og endestasjonen for Ofotbanen. Den driftige Statius Mosling på Fagernes gård var en av drivkreftene bak banen. Under modellen går det en krabbetunnel som har fått navnet Moslingtunellen. Tunnelen er laget for barn som besøker museet og for formidling til barnehagebarn og barn i tidlig skolealder.

Utstillingen "Elektrifiseringa av Ofotbanen" handler om elektrifiseringen av Ofotbanen og utbyggingen av vannkraft i området for å skaffe drift til banen. Utstillingen åpnet i forbindelse med banens 100 års jubileum i 2023.

I utstillingen "Togvogn" sitter man på seter som i en togvogn og ser film på lerret. Det er tre forskjellige videoer, i den ene kjører man tog fra Bjørnfjell til Narvik by med fort film, akkompagnert av lokalprodusert musikk. Modelljernbanen "Norddalsbrua" har to forskjellige modelltog som kjører over brua, et malmtog og et passasjertog. Ofotbanen gikk tidligere over brua, og man kan fortsatt se den fra der banen går i dag.

Utenfor museet står lokomotivet EI.12, et elektrisk lok bestående av to sammenkoplede vogner. Loket gikk på Ofotbanen fra 1950-tallet og til tidlig 1990-tallet. Den ene vognen er åpen for besøkende og for guidede turer.

Barn under 6 år gratis
Barn (6-15 år) kr 50
Voksen kr 100
Familie (2 voksne + 3 barn) kr 250

Salg av årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Mandag, onsdag og fredag: 10:00-17:00

Museet holder åpent utenom ordinære åpningstider ved cruiseanløp til Narvik

Sommeråpent 5/6 - 15/10: alle dager 10:00-17:00

Stengt 1/1, Skjærtorsdag, påskeaften, 1. og 2. påskedag, 17/5, 25/12, 30/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Narvik Museum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Narvik