Lista museum Nordberg fort

Nordberg fort er et av Nordens best bevarte kystfort fra 2. verdenskrig. Alle bygningene er originale, og man kan gå på oppdagelsesferd i løpegravene, og se rester etter de store kanonene og radaren. I formidlingsbygget er det utstillinger om 2. verdenskrig og Listas historie, og en vikingutstilling.

Landskapet på Nordberg fort med havet i bakgrunnen og en kanon på en kanonstilling i forgrunnen

Vest-Agder-museet, CC-BY-2.0

Et monter med hjelm, et områdebilder og store teksttavler i krigsutstillingen på Nordberg fort

Vest-Agder-museet, CC-BY-2.0

Barneaktiviteter på gresset foran utstillingsbygningen på Nordberg fort

Vest-Agder-museet, CC-BY-2.0

Landskapet på Nordberg fort med havet i bakgrunnen og en kanon på en kanonstilling i forgrunnen

Vest-Agder-museet, CC-BY-2.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Nordberg fort er et av Nordens best bevarte kystfort fra 2. verdenskrig. Alle bygningene er originale, og man kan gå på oppdagelsesferd i løpegravene, og se rester etter de store kanonene og radaren. I formidlingsbygget er det utstillinger om 2. verdenskrig og Listas historie, med blant andre flere gjenstander fra bronse- og jernalderen, en vikingutstilling, kunstutstillinger. Offisersmessen har noen flotte tak- og veggmalerier som alene er verdt et besøk! Kafé og museumsbutikk.

Se arrangementer og aktiviteter på Lista museum og Nordberg fort.

I sommerperioden er det drop-in guiding på området hver dag, og historisk skattejakt, stylter, leker og aktiviteter for barna. Museet ligger i et stort og åpent naturområde og er velegnet for en familieutflukt. Lista museum har flere besøksmål i Farsund kommune, i tillegg til fortet, blant annet Listaskøyta kystkultursenter, Østhassel redningsstasjon, friluftsmuseet i Vanse, og Hetland skolemuseum.

På Listeskøyta Kystkultursenter kan man gå om bord i Listeskøyta «Linda» fra 1907, se fluktbåten «VA-92L» fra andre verdenskrig og se utstillinger om fraktefart, fiske og forlis. Østhassel redningsstasjon ble opprettet i 1872 og var operativ fram til 1972 da stasjonen ble lagt ned og Lista museum overtok. Fortsatt ligger redningsbåten klar for sjøsetting, stasjonen skal være det eneste i landet som er bevart med alt utstyr intakt.

Friluftstunet i Vanse gir et innblikk i det gamle bondesamfunnet. På området ligger Helvik-graven, en kvinnegrav fra 400-600 etter vår tid. I museumsbygget fra 1956 er det skiftende utstillinger. Hetland skolemuseum, Vanse ligger inne i Vanse skole sin skolegård, og er fortsatt del av en aktiv skole etter mer enn 175 år. På skolemuseet kan besøkende oppleve skolehistorien fra de første omgangsskolene, via skolen på slutten av 1800-tallet til den «moderne» skolen på 1950-tallet.

Ingen prisinformasjon på museets hjemmeside

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Nordberg fort:
Søndag: 12:00-16:00

Sommeråpent 25/6 - 13/8: alle dager 11:00-17:00

Stengt 1/1, 18/12 - 31/12

Listeskøyta Kystkultursenter:
20/6 - 15/8:
Mandag til lørdag: 11:00-16:00
Søndag: 12:00-16.00

Redningsstasjonen i Østhasselstrand, Friluftsmuseet i Vanse og Hetland skolemuseum:
1/7 - 31/7:
Søndag 12:00-15:00. Resten av året åpent etter avtale

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Lista museum Nordberg fort

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.