Lista museum og Nordberg fort

Nordberg fort er et av Nordens best bevarte kystfort fra 2. verdenskrig. Alle bygningene er originale, og man kan gå på oppdagelsesferd i løpegravene, og se rester etter de store kanonene og radaren. I formidlingsbygget er det utstillinger om 2. verdenskrig og Listas historie, en vikingutstilling, kunstutstillinger, kafé og museumsbutikk. I sommerperioden er det drop-in guiding på området hver dag, og historisk skattejakt, stylter, leker og aktiviteter for barna. Museet ligger i et stort og åpent naturområde og er velegnet til en familieutflukt.

Se arrangementer og aktiviteter på Lista museum og Nordberg fort.

Lista museum har flere besøksmål i Farsund kommune, i tillegg til fortet, blant annet Listaskøyta kystkultursenter, Østhassel redningsstasjon, friluftsmuseet i Vanse, og Hetland skolemuseum.

På Listeskøyta Kystkultursenter kan man gå om bord i Listeskøyta «Linda» fra 1907, se fluktbåten «VA-92L» fra andre verdenskrig og se utstillinger om fraktefart, fiske og forlis. Østhassel redningsstasjon ble opprettet i 1872 og var operativ fram til 1972 da stasjonen ble lagt ned og Lista museum overtok. Fortsatt ligger redningsbåten klar for sjøsetting, og alt av utstyr er på plass.

Friluftstunet i Vanse gir et innblikk i det gamle bondesamfunnet. På området ligger Helvik-graven, en kvinnegrav fra 400-600 etter vår tid. I museumsbygget fra 1956 er det skiftende utstillinger. Hetland skolemuseum, Vanse ligger inne i Vanse skole sin skolegård, og er fortsatt del av en aktiv skole etter mer enn 175 år. På skolemuseet kan besøkende oppleve skolehistorien fra de første omgangsskolene, via skolen på slutten av 1800-tallet til den «moderne» skolen på 1950-tallet.

Arrangementer hos Lista museum og Nordberg fort

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.