Lista fyr og besøkssenter

Fyrtårnet rager 34 meter over havet og er et kjent landemerke på Lista. Fra toppen, etter 135 trappetrinn, er det vovvv-følelse for små og store, en storslått utsikt over hav og land, og mange fine bildemotiver. Man kan kjøpe billett med eller uten guide for opp til 10 personer av gangen.

I maskinhuset til fyret er det en historisk utstilling med informasjon fra den gangen fyrstasjonen på Lista var verdens største, i siste halvdel av 1800-tallet. Det er også plansjer som omtaler de mange forlisene utenfor Listalandet, og en modell av fyrtårnet, som i likhet med det originalen gjorde, gir et blink hvert 4. sekund. I fyrmesterboligen er det galleri.

Lista er en av landets viktigste rasteplasser for trekkfugler, og antallet fuglearter som observeres her i løpet av et år er blant det største antallet noe sted i Nord-Europa. Hvert år observeres det 260-290 fuglearter i området. Hele året kan man bestille fuglesafari i 3 eller 6 timer for opp til 5 personer. Observasjonsposten Sjøfuglbua er plassert nede ved vannet og er åpen for alle.

I uthuset på fyrstasjonen holder Besøkssenter våtmark Lista til. Utstillingene har fokus på fugletrekket og 30 års tellinger og ringmerkinger av fugler på Lista, verneområdene rundt Lista fyr, Slevdalsvannet naturreservat og våtmarksområdene. Man kan også fly som en fugl over Nordsjøen med VR-briller!

Informasjonssenter med kafé og gavebutikk. Senteret har kikkerter til utlån og sykler til utleie. I assistentboligen til fyrvokteren er det innredet to utleieleiligheter på ca 100 m2. Opplev å våkne som fyrvokterne gjorde det! 
 

Arrangementer hos Lista fyr og besøkssenter

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.