Høyt Under Taket

Klatreparken tilbyr innendørs "oppplevelsesklatring" som er særlig velegnet for familier, og de som bare vil klatre for "moro" skyld. Opplevelsesklatringen består av temaklatrevegger som husfasader, piratnett mm, mens to klatreløyper og en via ferrata løype har hindre på rekke og rad som man må passere før man avslutter på bakken igjen. På hele løypa er utøverne festet med autosikring som gjør det helt trygt å bevege seg høyt over bakken.

Klatreløypene har forskjellig vanskelighetsgrad, oransje har minimusmhøyde 80 cm, grønn/mørkegrønn 110 cm, og rød/blå 140 cm. Barn under 6 år må være i følge med, og under oppsyn av, en ansvarlig voksen over 18 år.

De ordinære klatreveggene er delt i to vanskelighetsgrader, en seksjon for nybegynnere og en for erfarne. I nybegynnerveggene kan man velge mellom de helt enkle rutene eller de litt mer krevende, ingen erfaring er nødvendig. Nybegynnere kan sikre seg med autosikring, det gjelder også erfarne som er alene og ikke har noen til å sikre seg.

Alle som bruker autosikring må se en opplæringsvideo i bruken av den. Man kan ha med eget utstyr eller leie på stedet. Det gjelder også klatresko, utesko er forbudt inne på klatresenteret. Det er egne familiepakker som dagskort eller klippekort.

Klatresenteret har også et stort buldrerom. Buldring er morsom klatring for alle aldre i vegger på maksimum 4 meters høyde. Buldring har ingen sikring, men store "tjukkaser" man faller ned på, som dekker hele gulvet. Det er velegnet også for mindre barn, men det er voksnes ansvar å påse at barna ikke beveger seg under andre som klatrer i buldreveggene.

For buldring og klatring gjelder at barn må være 13 år for å buldre og klatre alene. Barn under 13 år må være i følge med, og under oppsyn, av en ansvarlig voksen over 18 år.

Eget treningsrom med blant annet Moon Board og Kilter Board som er inkludert i inngangsbilletten. 13 års aldersgrense.

Det arrangeres flere klatrekurs for barn, ungdom og voksne gjennom året, og SommerCamp for barn i skolenes sommerferie.

Arrangementer hos Høyt Under Taket

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.