Haugar Kunstmuseum

Kunstmuseet viser en samling malerier, fotografier, installasjoner og skulpturer med stor bredde. Kombinasjonen av moderne og klassiske verker er i seg selv nok til å tiltrekke seg nysgjerrige blikk fra barna. Museet har, blant mye annet, en unik samling av Andy Warhols serie "After Munch", og en installasjon av Bjarne Melgaard, som representanter for den nyere delen. Kafé.

Hver måned, utenom skoleferiene, er det babyomvisning med sansestund. Museet har tilrettelagte lokaler med heis, samt en kafé med babystoler og leker. Omvisningen er tilpasset babyenes tempo. Det er et drop-in tilbud, men begrenset til 20 personer i hver gruppe.

Se programmet for Haugar Kunstmuseum.

For å gjøre museumsbesøket mer givende for barn og unge har museet utviklet KUNSTPORTEN. Gjennom lyd, bilder og videoer kan barn og unge utforske utstillingene gjennom mobiltelefonen, eller på en av museets iPader. Formålet med KUNSTPORTEN er at barn og unge blir aktivert i møte med kunsten, og ikke bare er passive tilskuere.

Bygningen som kunstmuseet holder til i er historisk. Det var tidligere sjømannsskolen i Tønsberg, oppført 1918-1921. På fasaden er 12 kvinnefigurer i Larvikitt fra Brøttsøbruddet på Tjøme. De skal forestille noen av de eksotiske folkeslagene som sjøfarerne ville møte ute i verden!

Arrangementer hos Haugar Kunstmuseum

13:00
21
Jun
2023

Babysans - babyomvisning med sansestund

Babysans er et konsept som retter seg mot de minste og deres omsorgspersoner hvor man har en felles sansestund med lytting, føling og mye mer. Det blir også tilrettelagt omvisning. For babyer opp til 1 år. Kan tilpasses for eldre barn ved behov.