Festningsanlegget på Vedafjellet

Festningsanlegget på toppen av Vedafjellet har mange grotter og tunneler som det er spennende å gå i. Det ble bygget av tyskerne under 2. verdenskrig som en del av forsvaret av Jæren. Ikke alle områdene er sikret, så voksne bør ha godt oppsyn med især de minste barna.

Jernbanespor og en eldre toetasjers stasjonsbygning i et landlig område ved festningsanlegget på Vedafjellet

Kalev Kevad, CC-BY-SA 2.0

Jernbanespor og en eldre toetasjers stasjonsbygning i et landlig område ved festningsanlegget på Vedafjellet

Kalev Kevad, CC-BY-SA 2.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

På toppen av Vedafjellet, på sydsiden av Sirevåg, er det mange spor etter kystartilleri-anlegget fra 2. verdenskrig. Festningen sto ferdig i 1943 og skulle forhindre en landgang av de allierte. Selv om det meste er rustet eller fjernet, er det mange grotter og tunneler i fjellet som er spennende å utforske.

Ikke alle områdene er sikret, så voksne bør ha godt oppsyn med især de minste barna. Noen av installasjonene er støpt så naturlig i terrenget at de ser ut som om de er vokst fram av fjellet. Husk å ta med lommelykt eller hodelykt! 

Parkeringsplass på vestsiden av Lille Krokavatnet i Sirevåg, ved Stormolovegen. Det er ca 10 minutter fra parkeringsplassen til festningsanlegget på vei/sti. Enkel tur som passer for alle i familien.

Det er flott terreng på Vedafjellet og fin utsikt over havet og området rundt, selv om toppen ikke er høyere enn 288 meter over havet. Det er merkede stier i området.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Friluftsområde, åpent hele døgnet hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Festningsanlegget på Vedafjellet

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.