Eiktunet friluftsmuseum

Friluftsmuseum med hus, gjenstander og annet kulturhistorisk materiale fra Gjøvikbygdene. Området med de 33 antikvariske bygninger, de eldste fra 1700-tallet, minner om en liten bygd, og utsikten over Mjøsa er fantastisk. Det er mye å oppleve: bygdemølle (ca 1850), gårdstun, husmannsplass, blikkenslagerverksted, skogskoie, setervoller, smie og skolestue. I sommersesongen åpnes noen av husene for besøkende. Eller hva med å prøve fiskelykken i dammene (karusser)?

Se arrangementer på Eiktunet friluftsmuseum og Mjøsmuseets øvrige avdelinger.

Museet omfatter også nyere bygninger, inkludert Åttekanten, som huser flere utstillinger, og kafé. Utenfor utstillingsbygningen er det lekeplass. Hver søndag i juli kl 12.00 blir det arrangert Huldrejakt og seterliv for barna. Om sommeren er det utplassert griller ved tjernet og mølledammen til fri avbenyttelse. Museet er et av Gjøviks mest populære turmål.

Det er sti rundt museumsområdet og i nærheten av museet, i Øverbymarka, ligger et fornminnefelt med gravrøyser og rydningsrøyser fra jernalderen. I nærheten ligger også en 18 hulls frisbeegolf-bane, delvis plassert i åpent terreng, og delvis i skog. Frisbee kan lånes hos Gjøvik Klatrepark.

Arrangementer hos Eiktunet friluftsmuseum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.