De Heibergske Samlinger - Sogn Folkemuseum

Et av Norges største og eldste folkemuseer, med nesten 40 bygninger som spenner fra mellomalderens årestue, med ildsted midt på gulvet, og avtrekk gjennom taket, til 1980-årenes ferdighus. Flere faste og temporære utstillinger i museumsbygningen. "Eventyrskog" med flere stier, lekeplass, og innendørs barneutstilling med gamle og nye leker. Audioguide til friluftsmuseet. Kafé og museumsbutikk.

Se arrangementer på De Heibergske Samlinger - Sogn Folkemuseum.

Friluftsmuseet er satt opp så det gir et helhetlig inntrykk. Det er lagt vekt på at landskapet rundt bygningene stemmer med det formålet bygningen tjente. Rundt de eldre tunene er så vidt mulig gjenskapt bondens kulturlandskap med slåtte- og beitemark, hagemark, åker mm, blant annet en museumsgård med hest og griser, sauer, kalver og høner.

De faste utstillingene i museets store 3. etasjers hoved- og driftsbygning handler om jordbruk, håndverk og bondekunst, klær og tekstiler, kirke og folketro mm. Museet har også en unik samling av gamle gjenstander fra Sogn: framskap, kråskap, en klokkekasse, kister mm. 10/6 - 30/9 2023 stiller museet ut gjenstander fra magasinene som aldri har vært vist tidligere: en mumifisert hånd, seletøy etter en dansk dronning, spor etter Gjest Baardsen og mye mer!

I "Eventyrskogen" kan barna gå i fotsporene til Oskeladden og løse oppgaver, eller velge en av fire naturløyper med 9-15 lærerike poster i hver løype. Det er også en lekeplass. Andre aktiviteter for barn er fóring av dyr på hverdager kl 14.00 i sommermånedene, sette sammen laftetømmer, hente vann med vann-sele, sage ved og dra slipesteinen. Det er også et aktivitetshefte for barn som fås i resepsjonen. Dyrene på museet i sommerhalvåret er høner, griser, kuer og sauer av gamle raser. I museet er det hele året kort, brettspill og enkle ting barna kan lage. Hvis været tillater det er det aking og turløype ved museet om vinteren

Sogn Fjordmuseum ved Kaupanger fergekai er en avdeling under De Heibergske Samlinger. Fergekaien er ca 5 minutter med bil fra hovedmuseet. Utstillingen består av en stor samling båter fra Sogn, fiskeredskap og annet utstyr knyttet til den gamle fjordkulturen, og båtbyggerverksted og redskaper for båtbygging.

Arrangementer hos De Heibergske Samlinger - Sogn Folkemuseum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.