1 minutter lesing

Naturen i fokus hele uken - kom dere ut!

Publisert
21/3/2024

Friluftslivets uke inviterer dere til å bli med på en Natt i Naturen, fra lørdag 2. til søndag 3. september. Og dere blir ikke alene, regn med ca 100.000 andre som også takker ja til invitasjonen! Det er bare i Norge, for svenskene, danskene og finnene har fått samme invitasjon - i sine respektive land! Les mer om #nattinaturen.

Hva er Friluftslivets uke 2. - 10. september?

Det er en uke som skal lære unge og gamle over hele landet å bli glad i, og bruke, naturen. Arrangør er Norsk Friluftsliv er en fellesorganisasjon for 18 norske frivillige friluftslivsorganisasjoner, med over 950 000 medlemskap. Over hele landet arrangeres det spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommuner.

Besøk aktivitetskalenderen for Friluftslivets uke for å finne arrangementer i nærheten av der dere bor!

En fast bestanddel av Friluftslivets uke er "Kom deg ut-dagen", Den Norske Turistforenings (DNT) nasjonale turdag. Den er i år søndag 3. september. I DNTs turkalender kan dere finne arrangementer over hele landet, noen for voksne, noen for barn og noen for alle aldre!

Velg feltet for "Turområde", eller "Arrangør", og skriv inn by eller område, og "Passer spesielt for" barn. Vi har valgt arrangementer i fire store byer:

I Oslo-området er det Natt i naturen arrangementer, arrangementer på Sognsvann og Sæteren gård, og åpne DNT-hytter.

I Bergen er det Mesternes Mester i Alvøskogen og utelekedag ved Skomakerdiket på Fløyen.

I Stavanger / Sandnes er det arrangementer sentralt i Stavanger, i Hillevåg, og på Gramstad.

I Trondheim er det Natt i naturen arrangement, tur til Lauvtjønna, og arrangement på Rønningen i Bymarka.

God tur!