1 minutter lesing

Finn en stolpe - hele familien på jakt!

Publisert
8/4/2024

Stolper jaktes over hele landet - fra sør til nord. Mobiltelefoner tas i bruk, funn registreres og stedlig informasjon formidles. I Norge har nesten 250.000 nordmenn registrert seg med en konto på stolpejaktens nettportal stolpejakten.no. Med hvilket formål?

Komme seg ut, ha det gøy, oppleve nye steder og områder, bli kjent med nærmiljøet og helt fremmede egner, og få informasjon og historie knyttet til stedene. Fin aktivitet for familier, i nærområdet eller på ferie, besteforeldre med barnebarn, skoleklasser, og voksne alene. Og så er det helt gratis å delta!

I motsetning til virtuelle pokemons er stolpejakten håndfast, det er ca 13.000 stolper plassert over hele landet. De er inndelt i vanskelighetsgrader, som er merket av på kartene:

  • grønn - veldig enkel, kan nås med sykkel og rullestol
  • blå - enkel
  • rød - medium
  • svart - vanskelig

Stolpene er markert med QR-koder som skannes og formidler ulik informasjon, etter å ha lastet ned en app. Registrer stolpene i appen, manuelt, eller via stolpejaktens nettportal. Hver registrerte stolpe gir ett lodd i trekningen av premier i området / kommunen stolpene ble funnet. Det sier seg selv at desto flere stolper, desto flere lodd, og dermed større vinnersjanser!

Se stolpejakten.no s video på YouTube. Det er også flere lokale facebooksider for stolpejakten, her er en for Bergen, og stedlige nettportaler, som for Bø i Telemark.

Den landsdekkende stolpejakten er først og fremst frisk luft, litt spenning, naturopplevelser, og læring. Og en sosial aktivitet som hele familien kan delta på, selv de aller minste, som foretrekker å lete fra barnevognen! Finn all informasjon på stolpejakten.no.

God tur!