1 minutter lesing

10 museumsopplevelser i Oslo for barnefamilier

Publisert
17/7/2024

Historiske museer

Helt øverst på listen kommer Historisk museum, en skattkiste med Norges største samling av etnografiske og historiske gjenstander, fra steinalderen og fram til nyere tid. I påvente av nytt Vikingtidsmuseum (2026) er det også utstilt imponerende gjenstander fra vikingtiden.

Norsk maritim historie er samlet på Bygdøy med hele tre museer. FRAM-museet og Kon-Tiki museet er ekspedisjonsmuseer, mens Norsk Maritimt Museum tar for seg norsk sjøfartshistorie fra tidligst tider til nåtid. Spennende museer for hel familien.

Litt lenger inn på Bygdøy ligger Norsk Folkemuseum, et av Europas største og eldste friluftsmuseer. Samlingene dekker et stort naturområde med eksempler på bebyggelse fra hele landet, fra land og by, i tidsrommet 1500 og fram til i dag.

Naturhistorisk museum på Tøyen, med zoologiske og geologiske utstillinger i hver sin bygning, og et klimahus. Et familievennlig 3-i-1 museum, og en stor botanisk hage som bonus. I hagen er det to store veksthus med blant annet tropiske planter.

Byhistorien fortelles på Oslo Bymuseum i vakre og storslagne Frognerparken. Det er gamle Frogner hovedgård som danner rammen om museet.

Les mer om disse og flere familievennlige historiske museer i Oslo.

(Andre museer Akershus festning / Akershus Slottskirke, Nordisk Bibelmuseum, Oslo Skolemuseum, Sporveismuseet, Skimuseet, Interkulturelt museum, Arbeidermuseet)