Villa Fridheim

Villa Fridheim kaller seg Eventyrslottet, og ser også ut som ett! Innvendig er det store eventyrmalerier og dukker, og en utstilling om de som samlet, fortalte og illustrerte eventyrene. Hovedpersonenen i museet er Peter Chr. Asbjørnsen og Jørgen Moe. Derutover er det eventyrrom og eventyrmalerier og forskjellige hint til eventyrverdenen. Og eventyrsti ute. Hver lørdag i sommersesongen blir det fortalt eventyr. Museumsbutikk og kafé.

Museumsbutikken er en "blandet landhandel" lokal kunst, smykker, leker og bøker, herunder eventyrbøker. Inn døren ved siden av ligger bruktbutikk med leker, service og mange bøker. Eventyrstien går i området rundt Villa Fridheim, i en del av den såkalte Eventyrskogen, som strekker seg fra Tyrifjorden til Krøderen; her kan små og store møte på mange kjente ansikter ..... Villa Fridheim har også 9 kanoer til utleie som gjør det mulig å utforske vakre Krøderfjorden.

Villa Fridheim likner mest på et Soria Moria slott med sitt 30 meter høye tårn. Villaen sto ferdig i 1892, har en grunnflate på 600 m2, fem etasjer og ca 40 rom. Innvendig er de originale detaljene intakt, vinduer, dører, helt ned til dørklinkene på noen av dørene er originale. Alt listverk er originalt, det finnes over 40 forskjellige profiler på listverk rundt i huset. Det sies at dette huset er det beste eksempel på akkurat denne arkitekturen som var populær i Norge en periode, og som kalles «den norske sveitser-stilen», med elementer fra middelalderen, sagatiden og vikingtiden.

Se kommende arrangementer fra Villa Fridheim: https://www.facebook.com/villafridheim/events

Arrangementer hos Villa Fridheim

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.