Villa Fridheim

Villa Fridheim kaller seg Eventyrslottet, og ser også ut som ett! Innvendig er det store eventyrmalerier og dukker, og en utstilling om de som samlet, fortalte og illustrerte eventyrene. Hovedpersonene i museet er Peter Chr. Asbjørnsen og Jørgen Moe.

Museum skrevet med store hvite bokstaver på en grå betongvegg, med blå himmel og toppen av et tre synlig over toppen

Illustrasjonsbilde

Museum skrevet med store hvite bokstaver på en grå betongvegg, med blå himmel og toppen av et tre synlig over toppen

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Villa Fridheim kaller seg Eventyrslottet, og ser også ut som ett! Innvendig er den store hallen dekorert med store eventyrmalerier, og det er eventyrtablåer med dukker i flere etasjer. I underetasjen er det en utstilling om dem som samlet, fortalte og illustrerte eventyrene, i tillegg til temporære utstillinger. Hovedpersonene i museet er Peter Chr. Asbjørnsen og Jørgen Moe. 

I hovedetasjen er det et stort lekerom hvor barna kan kle seg ut, tegne og leke i en lekestue. Pluss en innendørs eventyrsti. Hver lørdag i sommersesongen blir det fortalt eventyr. Museumsbutikk med lokal kunst, smykker, leker og bøker, herunder eventyrbøker, og kafé.

Se arrangementer på Villa Fridheim.

Ute er det stylter og leker om sommeren. Villa Fridheim har også 9 kanoer til utleie som gjør det mulig å utforske vakre Krøderfjorden.

Villa Fridheim likner mest på et Soria Moria slott med sitt 30 meter høye tårn. Villaen sto ferdig i 1892, har en grunnflate på 600 m2, fem etasjer og ca 40 rom. Interiøret er originalt, herunder listverket med over 40 forskjellige profiler. Huset er et representativt eksempel på en arkitektur som var populær i Norge en periode, og som kalles «den norske sveitser-stilen», med elementer fra middelalderen, sagatiden og vikingtiden.

Barn under 4 år gratis
Barn (4-12 år) kr 80
Voksen kr 120

Kano: kr 100 pr time, kr 500 pr dag

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

10/6 - 13/8:
Mandag til fredag: 11:00-16:00

Lørdag: 10:00-15:00

Søndag: 12:00-17:00

14/8 - 27/8:
Lørdag: 10:00-15:00
Søndag: 12:00-17:00

Åpent ved arrangementer

Kombinasjonsturer med Krøderbanen (tog), M/S Kryllingen (båt) og besøk på Villa Fridheim er mulig søndagene 9/7, 16/7, 13/8 og 27/8 kl 12.00-18.00. Se Eventyrslottets facebookside for nærmere info

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Villa Fridheim

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.