Krøderbanen

Museumsjernbane som kjører med damplokomotiv og gamle teakvogner mellom Krøderen og Vikersund i Buskerud. Krøderen stasjon er museum og fredet. Stasjonen har mange bygninger og innretninger fra damplokomotivets tid, og i Godshuset fra 1872 er det utstilling, minitogbane, kiosk og suvenirbutikk. Stasjonsmuseet på Krøderen kan besøkes selv om toget ikke kjører.

Faste dager i sesongen kan man delta på arrangementet "Tog, båt og eventyr". Turen går med tog fra Vikersund til Krøderen. Ikke langt fra stasjonen går man om bord i M/S Kryllingen, som transporter passasjerene over til Villa Fridheim, et eventyrmuseum ved Krøderfjorden, og med en arkitektur som kan betegnes kråkeslott. Deretter går turen tilbake med båt til stasjonen, og med veteranbuss tilbake til Vikersund.

På alle avganger i juni og juli, og frem til skoleferieslutt i august, er det westernshow i "Deadwood City" på Kløftefoss, ca 100 meter fra stasjonen! En helg i august spilles det togran om bord i toget, til skrekkblandet fryd for barna! Veldig populært, kom derfor tidlig for å sikre plass! Toget overfalles, det er en større pengebeholdning om bord. Sheriffen har satt ekstra vakthold i toget, men trenger sårt assistanse fra passasjerene.....

Barnas dag i august er en aktivitetsfylt dag for de minste på Krøderen stasjon. Alle barn som har med seg bamse reiser gratis med toget. På stasjonen er det en "riktig" bamsedoktor. Det er klovneshow, og det lille damplokomotivet «Ulka» tøffer rundt på stasjonen!

Arrangementer hos Krøderbanen

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.