Vikersundbakken

Norges eneste, og verdens største, skiflygingsbakke. Gå de 1075 trappetrinnene til toppen, eller ta heisen, for å se på den fantastiske utsikten. Og synet som møter hopperne når de skal sette utfor ... Toppen av bakken er også et godt utgangspunkt for turer innover i Finnemarka. Det finnes en rekke blåmerkede stier, idylliske badevann og flere flotte utsiktspunkter.

Vingen er et lite bygg, tegnet av arkitektkontoret Snøhetta, som troner helt på toppen av overrennet. Det er åpent om sommeren, og har også en kafé. Ned igjen er det ytterligere et alternativ til trapper og heis: ziplinen på 540 meter med en toppfart på 100 km/t. Kravet er en minimumshøyde på 140 cm og en maksimum vekt på 125 kg.

Skiflygningsbakken er en av syv små og store bakker som utgjør Vikersund Hoppsenter. Hoppsenteret har også en egen aktivitetspark for barn med klatrestativ, ballbinge og sykkelløype, og sandvolleyballbane. Fotballer og volleyball kan lånes i kroa. Små barn skal til enhver tid være med en forelder/foresatt/voksen!

Arrangementer hos Vikersundbakken

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.