Valdres Folkemuseum

Valdres Folkemuseum er et av de største friluftsmuseene i Norge med ca 100 hus og anlegg. Faste utstillinger i Velkomsthuset, og i noen av husene på friluftsområdet. Vakker natur

Sideveggen på en eldre laftet låve og et stabbur om sommeren

Illustrasjonsbilde

Sideveggen på en eldre laftet låve og et stabbur om sommeren

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Friluftsmuseet er et av de største i Norge med ca 100 hus og anlegg: gårder, husmannsplasser, støls- og utmarksområder, og jakt- og fangstinstallasjoner. Om sommeren går det dyr i utmarka på museet. Det er utstillinger i noen av husene på friluftsområdet, mens hovedutstillingen er i det moderne, og arkitektonisk karakteristiske, Velkomstbygget. I bygget er det også museumsbutikk og kafé.

Hovedutstillingen i Velkomstbygget, "Rotasjon", er utformet av arkitektkontoret Snøhetta, og omfatter tre forskjellige temautstillinger: en utstilling med drakter og gjenstander fra Norsk institutt for bunad og folkedrakt, en utstilling om nasjonalisme i Norge, med gjenstander fra folkemuseets egne samlinger, og en temporær utstilling. Bygget huser også en unik instrumentutstilling, med særlig fokus på langeleiken. Se landets eldste strengeinstrument, en 500 år gammel langeleik! Museet har også et instrumentverksted.

I høysesongen om sommeren er det forskjellige aktiviteter på museet hver dag. Det vises filmer og det er omvisning. Er man heldig møter man budeia på stølen, og et besøk i huset hennes er gjerne et høydepunkt for små og store. I høysesongen kan man også støte på en tunvert som er god til et klassisk håndverk, eller som kan fortelle historier. Besøkende kan også komme til å oppleve folkemusikk og folkedans fra Valdres i Rognebygningen. Griser, høner, sauer og kyr går i utmarksområdet i høysesongen om sommeren.

For barna er det lekeplass på museumsplassen med huske, sandkasse, balansestokk og stylter. I utstillingsbygget er det tegnekrok og dukkehus. Museet har også en natursti på 1,7 kilometer som er en hyggelig familietur.

Barn under 5 år gratis, barn/ungdom (5-16 år) kr 60, voksen kr 120, familie (2 voksne + 2 barn) kr 300

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

6/1 - 30/4: onsdag til fredag kl 11.00-15.00, lørdag og søndag kl 11.00-16.00
1/5 - 30/6: tirsdag til søndag kl 11.00-16.00
1/7 - 31/8: alle dager kl 11.00-17.00
1/9 - 22/12: onsdag til fredag kl 11.00-15.00, lørdag og søndag kl 11.00-16.00

Stengt fra 18/12 til andre uka i januar, og i påskeuken

Instrumentverkstedet er normalt åpent for besøkende mandag, onsdag og fredag

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Valdres Folkemuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.