Ulefos Hovedgaard

Ulefos Hovedgaard var forretningsmannen og politikeren Niels Aalls residens, oppført på begynnelsen av 1800-tallet. Eiendommen er et empireanlegg, som regnes som napoleonstidens arkitektoniske hovedverk i Norge. Et besøk rommer kongelig historie, en svensk krigsfange, en utstilling med vakre smykker i empirestil, sølvtøy, en vognutstilling og Jordkjelleren, som var familien Aalls matkammer.

Borggården på Ulefos Hovedgaard, to en etasjes sidefløyer og en høyere midterfløy med bredt inngangsparti, hvite vegger

Orf3us, CC-BY-SA-4.0

Stallbygningene på Ulefos Hovedgaard, i okergul farge, med hvitt spisst klokketårn

GFDI, CC-BY-SA-3.0

Borggården på Ulefos Hovedgaard, to en etasjes sidefløyer og en høyere midterfløy med bredt inngangsparti, hvite vegger

Orf3us, CC-BY-SA-4.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Forretningsmannen og politikeren Niels Aalls residens, oppført på begynnelsen av 1800-tallet. Eiendommen er et empireanlegg, som regnes som napoleonstidens arkitektoniske hovedverk i Norge. Et besøk rommer kongelig historie, en svensk krigsfange, en utstilling med vakre smykker i empirestil og sølvtøy, en vognutstilling og Jordkjelleren, som var familien Aalls matkammer. Beliggenheten er flott, på en høyde over, og med utsikt til, Telemarkskanalen. Stort parkanlegg. Museumsbutikk og kafé.

Se arrangementer på Ulefos Hovedgaard.

Mange viktige politiske og forretningsmessige beslutninger er truffet i Ulefos Hovedgaards vakre lokaler, som var hjem for Niels Aalls etterkommere frem til 2007. Et av rommene er kongeværelset, som har huset så vel Kong Haakon VII som Kong Olav V. Napoleon III var på besøk i 1878, det har også mange andre politikere og kjente personligheter vært.

Nils Aall eide i en periode også Søndre Brekke gård, som var i Aall-familiens eie 1810-1864. Der mottok Niels Aall prins Christian Fredrik i 1813. Han var konge i Norge i noen måneder fra 17. mai 1814, og fra 1839 konge av Danmark under navnet Christian VIII Frederik.

Barn under 3 år gratis, barn kr 40, voksen kr 100. Salg av årskort til alle museene under Telemark Museum

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

1/6 - 31/8: tirsdag til søndag: kl 11.00-17.00

Omvisning hver hele time i åpningstiden

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Ulefos Hovedgaard

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.