Ulefos Hovedgaard

Forretningsmannen og politikeren Niels Aalls residens, oppført på begynnelsen av 1800-tallet. Eiendommen er et empireanlegg, som regnes som napoleonstidens arkitektoniske hovedverk i Norge. Et besøk rommer kongelig historie, en svensk krigsfange, en utstilling med vakre smykker i empirestil og sølvtøy, en vognutstilling og Jordkjelleren, som var familien Aalls matkammer. Beliggenheten er flott, på en høyde over, og med utsikt til, Telemarkskanalen. Stort parkanlegg. Museumsbutikk og kafé.

Se arrangementer på Ulefos Hovedgaard.

Mange viktige politiske og forretningsmessige beslutninger er truffet i Ulefos Hovedgaards vakre lokaler, som var hjem for Niels Aalls etterkommere frem til 2007. Et av rommene er kongeværelset, som har huset så vel Kong Haakon VII som Kong Olav V. Napoleon III var på besøk i 1878, det har også mange andre politikere og kjente personligheter vært.

Nils Aall eide i en periode også Søndre Brekke gård, som var i Aall-familiens eie 1810-1864. Der mottok Niels Aall prins Christian Fredrik i 1813. Han var konge i Norge i noen måneder fra 17. mai 1814, og fra 1839 konge av Danmark under navnet Christian VIII Frederik.

Arrangementer hos Ulefos Hovedgaard

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.