Tusenårsstaden Gulatinget

Et besøk på området for vikingparlamentet Gulatinget, Tusenårsstaden, er et sprang tilbake i historien, til middelalder og vikingtid. 22 store rektangulære steiner, Tingveggen, er reist som en mur der tinget ble holdt. Fin gjestehavn for båtfarende, og en liten badevik. I lia noen hundre meter fra G

 Gulatinget - historiske grunn i vakker natur

1881.no / Norkart

 Gulatinget - historiske grunn i vakker natur

1881.no / Norkart

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Et besøk på området for vikingparlamentet Gulatinget, Tusenårsstaden, er et sprang tilbake i historien, til middelalder og vikingtid. 22 store rektangulære steiner, Tingveggen, er reist som en mur der tinget ble holdt. Fin gjestehavn for båtfarende, og en liten badevik. I lia noen hundre meter fra Gulen kirke i Eivindvik, ca 4 kilometer unna, ligger Olavskilden, som nesten aldri blir tørr, og som Olav den hellige skal ha drukket av. Flere godt merkede fjelløyper, og for dem som liker Geocoaching er det flere "Ting" poster i området.

Ved Olavskilden står et norsk-anglikansk kors, som markerer stedet der Gulatinget først var samlet, før det ble flyttet til stedet for Tusenårsstaden. I tillegg til Tingveggen er det tre andre monumentale kunstinstallasjoner i denne parken. Det er mulig å kjøre ned til gjestehavnen for utsetting av kajakk og kano. Man kan laste ned en app på mobilen som guider besøkende rundt i kulturlandskapet på Tusenårsstaden, og i Eivindvik. 

Hvert år avholdes et vikingmarked i juli.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Ingen dato for vikingmarked i 2023. Følg med på aktivitetens hjemmeside

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Tusenårsstaden Gulatinget

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.