Steilneset Minnested

Steilneset Minnested, «Heksemonumentet» på folkemunne, er en del av Nasjonale Turistveger. Installasjonen består av Flammehuset og Minnehallen, og gir på alle måter en "voov" følelse etter besøket. Så vel utformingen som beliggenheten i terrenget, og historien som formidles.

 Hekseprosessene i Nord-Norge på 1600-tallet

BarnasNorge.no

 Et monument over hekseprosessene

BarnasNorge.no

 En av dem som ble dømt på 1600-tallet

BarnasNorge.no

 Hekseprosessene i Nord-Norge på 1600-tallet

BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Steilneset Minnested, «Heksemonumentet» på folkemunne, er en del av Nasjonale Turistveger. Det er lagd for å minnes de som mistet livet under trolldomsprosessene i Finnmark på 1600-tallet, men drar også paralleller til vår tids forfølgelser og «hekseprosesser». Installasjonen består av Flammehuset og Minnehallen, og gir på alle måter en "voov" følelse etter besøket. Så vel utformingen som beliggenheten i terrenget, og historien som formidles.

Minnehallen til den sveitsiske arkitekten Peter Zumthor er et særpreget monument formet som en smal flykropp. Tekstene som er hengt opp tar utgangspunkt i rettsreferatene fra trolldomsprosessene i Finnmark. Innvendig henger navn og beskrivelse av ofrene etter trolldomsprosessene i Finnmark på 1600-tallet. På mange måter står Minnehallen i skarp kontrast til Louise Bourgeois installasjon i Flammehuset, en brennende stol, som Zumthor har tegnet rammene rundt.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Steilneset Minnested er åpent hele døgnet hele året. Ubetjent

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Steilneset Minnested

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.