Steigen bygdetun

Steigen bygdetun er bygd opp rundt den gamle doktorgården Breidablikk fra 1877. Guidet besøk på doktorens kontor og doktorfamiliens hus, og i husene på bygdetunet: en husmannsstue, en smie og en gammel butikk. Flott museumshage, gamle trær og vikinggraver.

 Bygdetun i vakre omgivelser

Nordlandsmuseet

 Bygdetun i vakre omgivelser

Nordlandsmuseet

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Bygdetunet er bygd opp rundt den gamle doktorgården Breidablikk fra 1877. Guiden tar dere med inn på doktorens kontor og gir dere en ide om hvordan distriktslegens arbeidsforhold var omkring år 1900. Sammen med guiden utforsker dere også de andre husene på bygdetunet: en husmannsstue, en smie og en gammel butikk. Det som også slår besøkende på bygdetunet er den vakre museumshagen, som er bygd opp av et stort antall forskjellige stauder kombinert med andre vekster. Takket være presten på stedet!

Det var nemlig en hageglad prest og en professor ved den botaniske hagen i Oslo, den gangen Christiania, som sørget for at det på 1870 tallet var 600 arter av stauder, nyttevekster, busker og trær i prestegården. I 1920 årene var hagen i forfall, trærne hadde i løpet av de følgende tiårene vokst seg store og skygget for staudene og de mindre vekstene. I år 2000 ble ideen født om å revitalisere den frodige prestegårdshaven, ikke på prestegården, men på Steigen Bygdetun med sine store og åpne arealer. I de følgende år ble det samlet inn stauder i hele kommunen, for på mange av Steigens gårder var det i sin tid tatt avleggere fra staudene på prestegården. Sammen med andre vekster er det blitt til den vakre museumshagen.

I forbindelse med anleggelsen av museumsparken ble prestegården trimmet for store trær og busker, og er igjen blitt en åpen og innbydende park. En spasertur fra Prestegårdshaven og ned til bygdetunet er derfor en sanselig opplevelse. Foruten trær, busker og frodige vekster passerer man også gravhauger fra Vikingtiden. Etter avtale kan man besøke den gamle skolen på Laskestad, ikke langt fra prestegården.

Barn gratis i 2023, voksen kr 90

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

24/6 - 13/8: tirsdag til søndag kl 11.00-17.00

Hagen og området er åpent for besøk, men museet er ikke betjent

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Steigen bygdetun

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.